Tillbaka

Sektionsadministratör till verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar

Referensnummer AS772/2024
Sista ansökan 2024-08-25
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Den högspecialiserade cancervården på Akademiska sjukhuset är en av landets främsta. Här är tempot högt, vården komplex och involverar en mängd specialistkompetenser. Vårt mål är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom cancerområdet.

Vårt arbete präglas av omtanke om såväl patienten som varandra och vi jobbar långsiktigt och strategiskt med olika former av kompetensutveckling. Blod- och tumörsjukdomar är ett av Akademiska sjukhusets 22 verksamhetsområden och består av sektionerna hematologi, onkologi, onkologisk endokrinologi, strålbehandlingsavdelningen, palliativt centrum och kliniska forsknings- och utvecklingsenheten vi är totalt ca 400 medarbetare.

Ditt uppdrag


Sektionsadministratörerna är en sammanhållande och viktig funktion för kliniken. Du ingår i en grupp där ni har olika ansvarsområden men utgör tillsammans ett team som hanterar klinikens övergripande administrativa uppgifter. Du arbetar nära sektionschef, läkare, avdelningschefer och de andra sektionsadministratörerna inom verksamhetsområdet.

Som sektionsadministratör ger du administrativt sekreterarstöd åt sektionschefen på Palliativt centrum och kommer arbeta därifrån två dagar i veckan. Du sköter hanteringen av fakturor, beställning av inköp, administration kring kongresser, kurser och konferenser samt bokning av resor. I din roll som sektionsadministratör är du behjälplig vid nyanställningar av läkare och registreringar i närvarosystem. Du arbetar proaktivt med stöd och service för att möta både verksamhetens och sektionschefens behov och uppdrag. Utöver ditt uppdrag som sektionsadministratör kommer du agera forskningsstöd till våra professorer. Uppdraget är varierat och kommer bland annat innebära att vara behjälplig vid kurser, hantera viss ekonomi, kalenderbokningar och anställningar.

Dina kvalifikationer


Vi ser att du har en eftergymnasial/ yrkesutbildning inom vård- och omsorg eller inom administration. Det är meriterande att du har bakgrund som chefsassistent eller sekreterare och har erfarenhet att arbeta i Heroma, MediNet, Agresso, DocPlus och kan diarieföring.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du har mycket goda kunskaper i Officepaketet. Det är viktigt att du känner dig bekväm med att föra mötesanteckningar samt granska och redigera underlag som andra tagit fram, så att de blir korrekta till innehåll och form.

Din kompetens


Du är prestigelös, lösningsinriktad och har en positiv inställning. Du är sektionens ansikte utåt och har ett genuint intresse för service. Arbetet innebär kontakt med många olika professioner och samarbetspartners och du behöver vara en god kommunikatör. Vi ser vidare att du tar egna initiativ och kan arbeta självständigt. Som person har du integritet och kan hantera sekretessfrågor. Du har en god förmåga att strukturera information i en verksamhet som präglas av ständig utveckling. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Bitr.avdelningschef Linnea Foo, 018-611 45 24
Bitr. verksamhetschef Maria Andersson Ödman, 018-611 55 18
Fackliga representanter nås via Akademiska sjukhusets växel, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.