Tillbaka

Vill du arbeta som medicinsk sekreterare på Akademiska sjukhuset?

Referensnummer AS770/2024
Sista ansökan 2024-08-21
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde sjukhusadministrationen

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Vårdadministrativ service (VAS) är en sjukhusövergripande organisation där medicinska sekreterare, administratörer och receptionister ger vårdadministrativt stöd till alla verksamheter inom sjukhuset. Detta innebär att du blir en viktig del i vårdkedjan på ett av Sveriges största universitetssjukhus med hög kompetens, specialistsjukvård, valmöjligheter och en enorm bredd.

Vi är ledande i Sverige i diagnosklassificering och vi strävar efter att behålla den positionen genom kontinuerlig fortbildning för våra medarbetare. Inom VAS anordnar vi regelbundet utbildningsdagar och möjlighet till riktade utbildningar som vänder sig till vår yrkesroll och vi erbjuder stora möjligheter till ett omväxlande arbete. Vi utvecklar hela tiden vår verksamhet och vågar prova nytt och tänka annorlunda.

Hos oss är du betydelsefull, vi har en god gemenskap där vi stöttar varandra och arbetar tillsammans för ett hållbart arbetsliv.

Ditt uppdrag


Som medicinsk sekreterare hos oss är arbetsuppgifterna varierande med fokus på vårdadministration. Som medicinsk sekreterare bidrar du till en välfungerande vårdkedja för våra patienter. Hos oss arbetar vi tillsammans för att upprätthålla en strukturerad och välfungerande vårdadministrativ organisation där vi alltid har patienten i fokus.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som har en godkänd utbildning inom Hälso-och sjukvårdsadministration (80p KY/400p YH) eller motsvarande utbildning för medicinska sekreterare. Du har mycket goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift, samt i medicinsk terminologi. Vidare har du god IT-vana i Windowsmiljö. Vi ser gärna att du har erfarenhet av diagnosklassificering och tidigare arbete i Cosmic ses som meriterande.

Din kompetens


För att arbeta som medicinsk sekreterare hos oss krävs en hög ansvarskänsla och noggrannhet för att administrationen kring patienterna ska fungera på ett patientsäkert sätt. För att lyckas i din roll ser vi att du kan samarbeta väl med samtliga yrkeskategorier samt har god förmåga att anpassa dig efter nya förutsättningar och situationer. I pressade situationer har du lätt att ställa om och prioritera arbetet utifrån sjukhusets behov.

Du ser värdet av ett flexibelt förhållningssätt, är intresserad av den digitala utvecklingen av våra vårdsystem och trivs med att arbeta såväl självständigt som tillsammans med kollegor. Din servicekänsla, engagemang och positiva inställning bidrar till ett gott arbetsklimat, där vi alla hjälps åt och samarbetar för att nå bästa vårdkvalitet för våra patienter. Vi ser gärna att du medverkar till utveckling av rutiner och arbetssätt.

Vi värdesätter att du på eget initiativ underhåller din specialistkunskap och trivs med att vara en kunskapsresurs för andra.

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning eller ett vikariat, se under respektive tjänst. Vi söker medicinska sekreterare inom följande verksamheter; ortopedi och handkirurgi, kirurgi, psykiatri, kvinnosjukvård, neuro, ÖNH, endokrin och barnsjukhuset. Här hittar du information om våra lediga tjänster.

Vid anställning på våra akutmottagningar är arbetstiderna är förlagda till dag och kväll, vardag/helg, alternativt nattjänstgöring vardag/helg.
Provanställning om högst 6 månader kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Ett hållbart arbetsliv är högt prioriterat i VAS!

Vi erbjuder möjligheter till distansarbete, goda flexramar, friskvård på arbetstid genom friskvårdsprojekt. Dessutom erbjuder vi ett förmånligt friskvårdbidrag på 3000 kronor per år och en välutrustad hälsoanläggning till kraftigt subventionerat pris. Här kan du träna i gymmet, delta i gruppträningspass, boka massage och personlig tränare samt fysioterapi och ergonomi.

Det är viktigt för oss att du får en bra start i ditt arbete, därför ger vi dig en gedigen introduktion anpassad utifrån dina erfarenheter och behov.

Du som är anställd hos oss kan dessutom köpa UL-biljett till förmånligt pris. Det är en periodbiljett som gäller tills vidare och kan användas för resor med bussar och tåg inom hela UL:s trafikområde.

Mer om oss finns att läsa på vår hemsida, välkommen dit! Vårdadministrativ service

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Välkommen att höra av dig till:
Brita Kango, vårdadministrativ chef VAS, 018-612 23 98, brita.kango@akademiska.se
Caroline Eriksson Berlin, vårdadministrativ chef VAS, 018-612 23 97, caroline.eriksson.berlin@akademiska.se
Fackliga kontaktpersoner Vision: Maria Ahlgren, 018-611 93 67, maria.ahlgren@akademiska.se

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Rekrytering kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.