Tillbaka

Kurator till geriatriken och avdelningen för specialiserad hemsjukvård

Referensnummer AS766/2024
Sista ansökan 2024-08-08
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik, rehabiliterings- och smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Kuratorerna på Akademiska sjukhuset arbetar inom många olika verksamheter och träffar patienter i både sluten- och öppenvård. Eftersom Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att både bedriva sjukvård och forskning får du också möjlighet att vara med och utveckla vården för våra patienter. 

Att vara kurator på Akademiska sjukhuset är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer och du kan räkna med varierande och utmanade arbetsuppgifter. Du blir också en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Vi anpassar vår introduktion efter dina förutsättningar, för att du ska komma in i ditt arbete på ett bra sätt. Varje år görs sedan en individuell kompetensplan tillsammans med din närmaste chef. Kunskapsutveckling sker också genom professionsmöten där kuratorer utbyter kunskap och erfarenhet med varandra, samt genom våra olika nätverk och tvärprofessionella forum. Regelbunden handledning är obligatorisk. För gruppen hälsoprofessioner finns även stöd i den egna professionen i form av ett mentorsprogram, det så kallade professionssteget.   

Ditt uppdrag


En del av tjänsten är placerad inom avdelningen för specialiserad hemsjukvård (ASH Norduppland), vilket är en palliativ verksamhet för alla åldrar. Verksamheten utgår från Tierp med bra pendlingsmöjligheter till både Uppsala och Gävle. En viktig del i ditt arbete kommer att vara hembesök för stödjande och informerande samtal med patient och anhörig. Du arbetar nära framför allt sjuksköterska och läkare, men även fysioterapeut, arbetsterapeut undersköterska ingår i teamet.

Vi behöver även stärka upp vår bemanning på geriatriken på Akademiska sjukhuset i Uppsala, i första hand på vårdavdelning för patienter med ortopediska sjukdomar. Arbetet innebär nära kontakt med både patient och anhöriga för stöd, råd och information. Till arbetsuppgifterna hör även kontakt och samordning med myndigheter och andra vårdgivare. Du kommer att ingå i ett team bestående av bland andra arbetsterapeut, fysioterapeut, läkare, sjuksköterska och undersköterska. Tjänsten kan eventuellt kombineras med arbete på minnes -och geriatrikmottagning.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är utbildad socionom, gärna legitimerad hälso-och sjukvårdskurator. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete inom sjukvården och särskilt inom palliativ vård. Arbetet ställer stora krav på att du har ett gott bemötande, är flexibel och har en väl utvecklad samarbets- och organisationsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du behöver ha B-körkort.  

Vi erbjuder


Vi erbjuder 1–2 tillsvidareanställningar, 50–100%, där tjänstgöringsgrad och arbetsområde kan diskuteras utifrån sökandes intresse. Tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Marie Hansson Björk 018-611 53 28, marie.hansson.bjork@akademiska.se   
Biträdande avdelningschef Helena Svedbom 018-617 14 96, helena.svedbom@akademiska.se 
Facklig företrädare för SSR nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.