Tillbaka

Avdelningschef till bild- och funktionsmedicinskt centrum

Referensnummer AS762/2024
Sista ansökan 2024-08-11
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde bild- och funktionsmedicinskt centrum

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Vid bild- och funktionsmedicinskt centrum på Akademiska sjukhuset arbetar vi med avancerad MRT-, datortomografi -, ultraljuds-, konventionell samt interventionell radiologisk samt nuklearmedicinsk diagnostik och behandling. Verksamheten bedrivs såväl akut som planerad med bemanning dygnet runt. I samverkan med övriga sjukhuset vill vi erbjuda den bästa vården för våra patienter.

Ditt uppdrag


Vi söker nu en avdelningschef till centrala röntgenavdelningen på BFC, en ny avdelning som kommer att bildas av två befintliga avdelningar. Vid avdelningen kommer akutradiologisk verksamhet dygnet runt samt elektiv verksamhet inom konventionell röntgen, datortomografi, MRT samt ultraljud för såväl barn som vuxna att bedrivas.

Rollen som avdelningschef är varierande där du har stor betydelse för det dagliga arbetet, både operativt och strategiskt. Arbetet sker i nära samarbete med övriga avdelningar och sektioner. Stort fokus kommer att ligga på samarbete, medarbetarskap, arbetsmiljö och kompetensutveckling. Du har det övergripande ansvaret för verksamhet och ekonomi inom avdelningen och som avdelningschef ingår du i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Till din hjälp kommer du att ha tre biträdande avdelningschefer samt bemanningskoordinatorer som bistår och samordnar kring det dagliga arbetsflödet, bemanning och schemaläggning. Hos oss får du möjligheten att utveckla och utvecklas. Med andra ord – vi erbjuder dig en händelserik framtid.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är röntgensjuksköterska eller har annan relevant högskoleutbildning med erfarenhet av bild- och funktionsmedicin. Chefserfarenhet är meriterande. Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling och är en god ledare som skapar delaktighet och engagemang på avdelningen. Du är tydlig och närvarande i ditt ledarskap, där din uppgift är att vara drivande och motiverande på avdelningen, samt att tillvarata dina medarbetares idéer och visa uppskattning.

Vi erbjuder


Du erbjuds ett tidsbegränsat chefsförordnande som avdelningschef och tillsvidareanställning inom din profession. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kan ske löpande under ansökningsperioden.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Per Eckerbom 018–611 06 05
Facklig kontakt (Vårdförbundet och Kommunal) nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.