Tillbaka

Undersköterska centralintensiven (CIVA)

Referensnummer AS760/2024
Sista ansökan 2024-08-04
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi-, operation- och intensivvård

Arbetsplatsbeskrivning

Vi på anestesi, operation och intensivvård tar hand om patienter och familjer som står inför en avgörande stund. För vissa är vi det sista hoppet. För andra skapar vi en möjlighet till ett bättre liv. Oavsett om du jobbar på steriltekniska avdelningen, i någon av våra flygande verksamheter, på intensivvårdsavdelningen eller på operation så har du en avgörande roll i avgörande stunder. Välkommen med din ansökan för att bli en del av oss.

Vår verksamhet


På centrala intensivvårdsavdelningen (CIVA) vårdas varje år cirka 800–900 patienter med allvarlig svikt i livsuppehållande funktioner. Medelvårdtiden är kort och de flesta inläggningarna sker akut under dygnets alla timmar vilket innebär att arbetstempot kan skifta snabbt.

Patienternas vanligaste diagnoser är svåra infektioner, trauma, hjärtstopp och avancerad postoperativ vård. Genom ett samarbete mellan sjukhusets alla intensivvårdsavdelningar vårdar CIVA vid behov även patienter med stora brännskador, akuta sjukdomar i nervsystemet och thorax, intensivvårdskrävande patienter med högsmittsam sjukdom och barn.

Ditt uppdrag


Vi söker nu dig som vill jobba som undersköterska hos oss på CIVA. På CIVA ingår du i ett team runt patienten bestående av specialistutbildad sjuksköterska inom intensivvård, intensivvårdsläkare och fysioterapeut. Tillsammans arbetar ni personcentrerat och ansvarar för två patienter.

I ditt uppdrag ingår allt från avancerat omvårdnadsarbete till att assistera vid olika undersökningar och ingrepp. Vi arbetar i en högteknologisk vårdmiljö och i arbetet ingår att hantera teknisk apparatur. Som undersköterska är du närmast patienten och utgör en viktig del av teamet.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är utbildad undersköterska. 

Din kompetens


Du har ett nyfiket förhållningssätt samt god förmåga till samarbete. Vidare kräver arbetet att du är flexibel och serviceinriktad. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Hos oss på CIVA finns mycket erfarenhet och kompetens samlad. Här är ingen dag den andra lik, vilket oftast är både stimulerande och utvecklande. Vårt motto är ”du är aldrig ensam”, det finns alltid en kollega att fråga eller be om hjälp. Vi erbjuder en individuellt utformad och strukturerad inskolning, därefter fortlöpande kompetensutveckling i form av schemalagda utbildningsdagar.

Vi erbjuder vikariat alternativt tillsvidareanställning med rotation dag, kväll och natt i schemamodell som ger mer tid för återhämtning vid obekväm arbetstid. Våra nyrenoverade lokaler är utrustade med ergonomiskt ljus och ljud, vilket har visats ha en positiv effekt för såväl patient som medarbetare. Provanställning om högst 6 månader kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Friskvård är en del i arbetet för en god hälsa och bra arbetsmiljö. Du som anställd får ett årligt friskvårdsbidrag, upp till 3000 kr.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Är du intresserad och vill veta hur en dag kan se ut hos oss? Då är du välkommen att hospitera. Möjlighet finns till resebidrag om du kommer från annan ort.

Hör gärna av dig till avdelningschef Anna Allenbrant 018-611 48 39 eller Anna.allenbrant@akademiska.se
Facklig kontaktperson kommunal når du via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar fortlöpande under ansökningstiden. 

Viktig information gällande din anställning:


Sedan den 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att det krävs ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska. Du kan läsa mer om de nya lagkraven här: https://legitimation.socialstyrelsen.se/skyddad-yrkestitel-for-underskoterska/information-om-skyddad-yrkestitel/ Med anledning av de nationella lagkraven kan du komma att få titeln omvårdnadsassistent i ditt anställningskontrakt.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.