Tillbaka

Sjuksköterska till minnes- och geriatrikmottagningen

Referensnummer AS627/2024
Sista ansökan 2024-07-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik, rehabiliterings- och smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Geriatrik, rehabiliteringsmedicin och smärtcentrum kännetecknas av multidisciplinära team, något vi är stolta över. Vårt verksamhetsområde har ett brett uppdrag där det är meningsfullt och utvecklande att arbeta. Det ger goda möjligheter att medverka i utvecklingsarbete och forskning. I vårt arbete omsätter vi ny kunskap och vården vi bedriver bygger på vetenskap och beprövad erfarenhet. Till vår hjälp har vi Akademiska sjukhusets samlade resurser. I samarbete med Uppsala universitet ansvarar vi för undervisning, forskning och utveckling inom diagnostik och behandling av åldrandets sjukdomar.      

Vi arbetar ständigt med förbättring och har tagit fram nya arbetssätt där patienten sätts i centrum.    Vår drivkraft är att göra skillnad för våra patienter varje dag.
Vår sektion geriatrik består av Minnes- och geriatrikmottagningen samt tre slutenvårdsavdelningar – GAVA - akutgeriatrik, ortogeriatrik och neurogeriatrik.

Minnes- och geriatrikmottagningen


Vi är en specialistmottagning med idag tre olika inriktningar, dels utreder vi och följer upp personer med misstanke om kognitivsjukdom oavsett ålder, neurodegenerativa sjukdomar såsom Alzheimers sjukdom, Frontallobsdemens och Lewy Body sjukdom. Här utreds patienter både över och under 65 år. Till dag- och hemrehabiliteringen kommer personer med andra diagnoser, tex osteoporos, stroke och Parkinsons sjukdom. Arbetet bygger på det multidisciplinära teamet där våra hälsoprofessioner har en central roll i rehabiliteringen.

Den tredje falangen är forskning, där sjuksköterskorna har en central roll och samarbetar med övrig verksamhet på mottagningen. Vi bedriver kliniska läkemedelsprövningar, akademiska prövarinitierade studier och kvalitetsregisterstudier främst inom demenssjukdomar, men i kommande studier innefattas även andra sjukdomar.
 

Ditt uppdrag


Du kommer företrädesvis arbeta på mottagningsdelen med kognitiva sjukdomar, men du samarbetar även med sjuksköterskorna på forskning och geriatrikmottagning. Sjuksköterskan har en central roll på mottagningen och arbetar nära och i samarbete med det multidisciplinära teamet, en viktig hörnsten, både i vården och för den framtida utveckling som sker kontinuerligt hos oss.

Vi erbjuder daglig telefonrådgivning. Du kommer tillsammans med din kollega, genomföra och vidare utveckla sjuksköterskebesöken efter diagnos. Som sjuksköterska är du delaktighet i remissbedömningar som sker teambaserat, samt utför bokningar av besök. Lumbalpunktioner, närståendeträffar, patientskolor är andra fragment på vår mottagning, som du kommer arbeta aktivt med.

Din kompetens


Du är sjuksköterska med ett intresse för den äldre patienten, kognitiva sjukdomar, det svåra samtalet, möta och stötta närstående är du kanske den vi söker. Du bör kunna arbeta självständigt men samtidigt vara en medspelare. Utveckla arbetssätt, och komma med idéer som kanske kan växa ihop med oss. Har du arbetat inom geriatrik eller på kognitivmottagning, ser vi det som en merit, men inte nödvändigt.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmågan att arbeta i team då vi alla är beroende av varandra. Hoppas du har intresse och hör av dig, för vi behöver dig hos oss!

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100% eller annat önskemål. Tillträde enligt överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Hör gärna av dig om du har frågor, eller om du vill komma och hospitera och träffa dina nya kollegor innan du bestämmer dig, hör av dig till mig. Vi väntar på dig!
Avdelningschef Ann-Louise Rönnblad, 018-611 70 71 eller sms 070-611 25 56
Facklig företrädare nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tillsättning av tjänsterna kan göras under ansökningstiden. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.