Tillbaka

Avdelningschef till onkolog- och ödemmottagningen

Referensnummer AS757/2024
Sista ansökan 2024-08-15
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Vid vårt verksamhetsområde bedrivs vård inom sektionerna för onkologi, onkologisk endokrinologi, hematologi samt palliativ vård och vi ansvarar därutöver även för strålbehandlingsenheten. Verksamhetsområdet har för närvarande cirka 70 slutenvårdsplatser och vi bedriver en omfattande mottagningsverksamhet, då en växande andel av vården sker polikliniskt. Verksamhetsområdet är expansivt och vi driver flera projekt för att kunna arbeta personcentrerat. Vi har bland annat öppnat en filialmottagning i ett av Uppsalas största köpcentrum, Gränby, dit patienter får komma på mottagningsbesök och för att få sin behandling.  

Till onkologmottagningen kommer patienterna för nybesök och uppföljning. Här arbetar drygt tio erfarna kontaktsjuksköterskor med ansvar för egna tumördiagnoser. Här arbetar även tre undersköterskor samt ett antal koordinatorer som följer upp de standardiserade vårdförloppen och sköter en stor del av patientbokningarna. 

Kontaktsjuksköterskorna stöttar våra patienter och anhöriga genom att förbättra informationen och kommunikationen mellan vården, patienten och närstående. Detta sker bland annat genom att informera om kommande steg i vårdkedjan och förmedla kontakt med andra yrkesgrupper/vårdgivare utifrån patientens behov men också genom uppföljning av olika behandlingar. 

Ödemmottagningen är en liten men viktig enhet där patienter med lymfödem, en vanlig biverkning vid vissa cancerbehandlingar, får hjälp med kompressionsbehandling. Här arbetartre lymfterapeuter. 

Ditt uppdrag


Du arbetar både strategiskt och operativt. Du har ett samlat ansvar för att verksamheten har de resurser och den kompetens som krävs för att fullgöra sitt uppdrag och nå uppsatta mål. Som avdelningschef har du det fulla personal- och arbetsmiljöansvaret. Uppdraget som avdelningschef innebär också ett nära samarbete med verksamhetschef, biträdande verksamhetschef (som blir din närmsta chef) och sektionschef. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp och deltar aktivt i det övergripande arbetet med att utveckla hela verksamhetsområdet.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller har annan lämplig bakgrund, med fördel inom onkologi. Vi ser gärna att du har chefserfarenhet och har ett stort intresse för ledarskap. Vi söker dig som vill påverka och utveckla vården och verksamheten och erfarenhet av förändringsarbete är en merit.

Din kompetens


Som person är du handlingskraftig, lyhörd och empatisk och du är duktig på att samarbeta med olika personalkategorier. Du trivs med att ha många interna och externa kontakter. Du är tydlig och konsekvent i ditt sätt att leda och fördela arbetet. Du ser och tar tillvara alla medarbetares kompetens och ditt ledarskap präglas av öppen och rak kommunikation. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.  

Vi erbjuder


Du erbjuds en tillsvidareanställning inom din profession med ett tidsbegränsat chefsförordnande med möjlighet till förlängning. Tillträdesdag enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Bitr verksamhetschef Maria Andersson Ödman 018-611 55 18 
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske före sista ansökningsdag, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.