Tillbaka

Biomedicinsk analytiker till klinisk kemi och farmakologi i Enköping

Referensnummer AS753/2024
Sista ansökan 2024-09-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Klinisk kemi och farmakologi (KKF) är en del av verksamhetsområdet Akademiska laboratoriet. Vi är en högspecialiserad verksamhet som utför diagnostik dygnet runt och tillhandahåller vägledning inom områden kemi och farmakologi. Analyserna är snabba och kvalitetssäkrade i syfte att effektivisera sjukvårdens processer samt att stödja forskning och utveckling. Vi ger även stöd för patientnära verksamhet inom sluten och öppen vård. Inom KKF arbetar cirka 140 medarbetare och vi strävar alltid efter att vara en attraktiv arbetsplats med engagerade kollegor och ett gott ledarskap.

Verksamheten är ackrediterad enligt ISO 15189.

Ditt uppdrag


Att vara biomedicinsk analytiker på Akademiska sjukhuset är ett omväxlande, betydelsefullt och utvecklande arbete. På sektionen för klinisk kemi och farmakologi kommer du att arbeta i en högteknologisk miljö, där du har en betydelsefull roll inom diagnostik, utbildning, information och kvalitetssäkring. Du arbetar självständigt med laborativt arbete såsom preanalytiskt arbete, bedömning och tekniskt godkännande av analyser inom kemi, immunkemi, hematologi, koagulation, och blodgaser. Den här tjänsten är placerad i Enköping på laboratoriet som är lokaliserat på lasarettet. Vi tillhör klinisk kemi och farmakologi i Uppsala så vi erbjuder likadan instrumentpark som där och vi har ett tätt samarbete mot deras lab. Här roterar alla medarbetare på de befintliga arbetsplaceringar och du förväntas så småningom kunna arbeta självständigt och ta eget ansvar för helheten under jourtid.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker med erfarenhet av klinisk kemi eller har motsvarande kompetenser som arbetsgivaren anser lämplig. Tidigare erfarenhet av arbete på kliniskt kemiskt laboratorium är meriterande.

Din kompetens


För att lyckas och trivas i rollen behöver du vara noggrann, flexibel och lyhörd. Du är ödmjuk, bra på att samarbeta och du delar gärna med dig av dina kunskaper. Du trivs med att arbeta i ett varierande tempo. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmågan att snabbt komma in i arbetet. Har du detta och viljan att möta framtidens sjukhus, då är klinisk kemi och farmakologi rätt för dig.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. I tjänsten ingår, efter upplärning, arbete på jourtid (helg-och kvällstjänstgöring) enligt schema.

Vi har en lönemodell som innebär att när du regelbundet arbetar på obekväm arbetstid (kvällar, helger, nätter) erhålls ett fast lönepåslag samt ersättning för varje obekvämt arbetspass. Detta utgår utöver ordinarie OB och övertidsersättning.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Sara Näslund, 018-611 42 65
Facklig kontaktperson Katarina Uisk, Naturvetarna 018-611 37 06

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och anställningsintervjuer för denna tjänst kommer att ske löpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.