Tillbaka

70D, kirurgisk vårdavdelning söker nu undersköterskor

Referensnummer AS743/2024
Sista ansökan 2024-08-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi och urologi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Är du intresserad av kirurgisk vård? Stimuleras du av en blandning mellan elektiv- och akut verksamhet, samtidigt som du värderar en trivsam arbetsplats med stöttande kollegor? Då är vi på 70D arbetsplatsen för dig.  

Vår verksamhet


Kirurgavdelning 70D är en av tre avdelningar som ingår i verksamhetsområde kirurgi. Hos oss bedrivs högspecialiserad, kirurgisk vård med inriktning kolorektal-, endokrin- och akutkirurgi. Vi är även en av fyra sjukhus i Sverige som har tillstånd att bedriva nationell högspecialiserad vård med HIPEC för patienter med spridd cancer i bukhinnan, och för endokrina buktumörer, något vi är mycket stolta över! Stor del av våra patienter planeras och opereras elektivt men inom den akutkirurgiska sektionen (KAVA) läggs patienterna in via akutmottagningen, eller som direktinläggning från andra sjukhus. Dessa patienter kommer med akuta åkommor i buken som behöver kirurgisk behandling. Vi tar även emot patienter som varit med om trauman, så som skott- och knivskador, fallolyckor m.m. Kombinationen av elektiv- och akut kirurgi gör att vi har ett stimulerande arbetsklimat där ingen dag är den andra lik.  

Vår avdelning är belägen högt upp i det nyrenoverade 70-huset. Lokalerna är stora, rymliga och ljusa. Här har vi enkelsalar med gott utrymme för patienternas olika omvårdnadsbehov.  Vi använder oss av digitala pekskärmar där vi arbetar med verktyget DiViS, som ger oss möjlighet att visualisera aktuell beläggning, samordna och prioritera resurser och aktiviteter samt även underlättar kommunikationen i teamet.  

Vi är en arbetsgrupp bestående av sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, apotekare, receptarie och andra hälsoprofessioner. För oss är det viktigt att du som undersköterska får utvecklas i din roll och vi erbjuder dig därför kontinuerliga utbildningsdagar och veckovisa föreläsningar.

Vi arbetar ständigt med att utveckla vår arbetsmiljö och lägger stor vikt på daglig reflektion. Till detta använder vi oss av verktyget Teamtemp, för att lättare utvärdera arbetsdagen. Reflektionen fokuserar främst på tre delar; patientsäkerhet, arbetsbelastning och team/kommunikation. Med hjälp av teamtempen kan vi kartlägga orsaksfaktorer och åtgärda brister, där även du som medarbetare har chansen att vara med att påverka arbetsmiljön.  

Är vi rätt för dig?


Letar du efter ett nytt, roligt och utvecklande jobb? Vi kan erbjuda ett stimulerande arbete i en trevlig arbetsgrupp där du garanterat utvecklas som undersköterska. Hos oss på 70D värnar vi om varandra och att arbeta i team ska vara självklart för dig. Här arbetar vi med ramverket Fundamentals of Care som värdegrund och med ett tydligt personcentrerat förhållningssätt där patienten står i fokus.

Som undersköterska ansvarar du för patientens basala omvårdnad, pre- och postoperativ vård, såromläggningar, kontroll av vitala parametrar, kateter- och dränagevård, stomivård och mobilisering av patienter mm.

Dina kvalifikationer


Du är utbildad undersköterska, vi söker dig som både är nyutexaminerad och dig som har erfarenhet, det är viktigt att du har ett intresse för kirurgisk vård! 

Din kompetens


Vi ser gärna att du är nyfiken och gillar att lära dig nya saker. Du ska även vara positiv och gilla att arbeta i team. Vi lägger stort fokus på personcentrerad vård och arbetar med patienten i fokus, vilket förutsätter att du har en förmåga att vara lyhörd inför de personer du har framför dig. 

Vi erbjuder


Vi erbjuder provanställning på 6 mån med chans till tillsvidareanställning. Vi ser gärna att du vill jobba 100%. Rekrytering sker löpande under ansökningstiden och tillträde enligt överenskommelse.

Rotationstjänstgöring tillämpas på avdelningen. Individuell schemaläggning med möjlighet för dig att påverka. Vi erbjuder även en individuell och strukturerad inskolning för att just du ska få en så trygg start som möjligt.  

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Vänligen kontakta:
Avdelningschef Isabel da Fonseca Kock, 018- 617 50 80, isabel.da.fonseca.kock@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Johanna Roth, 018-617 53 54, johanna.roth@akdemiska.se
Biträdande avdelningschef Ellen Lundqvist, 018-612 28 87, ellen.lundqvist@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske före sista ansökningsdag, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

OBS: viktig information om din anställning: 
Från och med 1 juli 2023 kommer undersköterska att bli en skyddad yrkestitel. Det innebär att det kommer att krävas ett bevis från Socialstyrelsen för att få arbeta som undersköterska. Du kan läsa mer om de nya lagkraven här: Undersköterska blir en skyddad yrkestitel 1 juli 2023 - Legitimation (socialstyrelsen.se)  Med anledning av de nationella lagkraven kan du komma att få titeln omvårdnadsassistent i ditt anställningskontrakt, om kontraktet löper över 1 juli 2023. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.