Tillbaka

Utvecklingsledare till Barnakuten

Referensnummer AS734/2024
Sista ansökan 2024-08-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Små hjärtan behöver stor omtanke! Vi är ett litet sjukhus i det stora och det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms all kompetens ett sjukt barn kan behöva, ett gott samarbete, respekt och omtanke. Vi erbjuder en riktigt bra introduktion för dig som är ny och många intressanta möjligheter till utveckling. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans!

Vår verksamhet


I vår sektion ansvarar vi för akutmottagningen för barn och ungdom, akutvårdsavdelningen 95 E och avdelningen för specialiserad pediatrik.

På barnakuten tar vi emot och behandlar barn och ungdomar med akuta medicinska, ortopediska och kirurgiska sjukdomar och skador i åldern 0–18 år. Vår verksamhet är öppen dygnet runt och patientantalet och intensiteten i arbetet varierar från dag till dag.

Vi som arbetar inom sektionen för akut barnsjukvård är ett härligt gäng som verkligen brinner för vårt arbete. Vårt multiprofessionella team har alltid det sjuka barnet med familj i centrum. Vi värnar om ett gott samarbetsklimat och i teamarbetet har vi högt i tak. Vi är noga med gemensam reflektion efter arbetspassets slut och återkoppling efter svåra patientfall. Tack vare våra olika kompetenser och erfarenheter utvecklas vi och gör varandra ännu bättre i vårt arbete med våra patienter. Utbildning är ett dagligt inslag av såväl egen personal som studenter.

Ditt uppdrag


Som utvecklingsledare på barnakuten kommer du ingå i ett team som tillsammans planerar och organiserar utveckling och utbildning i vår verksamhet. Du kommer även ha ett nära samarbete med ledningsgruppen, koordinatorer och utvecklingsundersköterska på 95E. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av:
  • Bedriva arbete utifrån ett årshjul gällande planering av utbildningsinsatser av såväl nyanställd som erfaren personal.
  • Ansvara för introduktion och uppföljning av nya kollegor. Det involverar sjuksköterskor, undersköterskor och läkare. Driva arbetet i framtagningen av ett introduktionskoncept som säkerställer ett tryggt insteg i verksamheten för nya medarbetare.
  • Vara ett bollplank och fylla en samordnande funktion för övriga kollegor med olika ansvarsområden.

Att vara utvecklingsledare på barnakuten kräver ett självständigt arbetssätt. Vi i ledningsgruppen önskar att tillsammans med dig forma uppdraget. Vi som akutmottagning för barn och ungdom på ett universitetssjukhus strävar efter att ligga i framkant vad gäller verksamhetsutveckling.

I det patientnära arbetet kommer du ha varierande och utmanande arbetsuppgifter där du som erfaren i din grundprofession bidrar du med kompetens och stabilitet på barnakuten.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska eller undersköterska med tidigare erfarenhet av akutsjukvård och som har ett stort intresse av att sprida kunskap och utbilda andra. Erfarenhet av teamarbete är högt värderat.

Specialistutbildning med inriktning mot akutsjukvård alternativt mot barn och ungdom är meriterande. Har du tidigare arbetat med utbildning alternativt verksamhetsutveckling är det högt värderat.

Din kompetens


Ett gott ordningssinne och förmåga att kunna strukturera och självständigt planera arbetet ser vi som en självklarhet för tjänsten.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid i din grundprofession med ett förordnande som utvecklingsledare i 2 år med möjlighet till förlängning.

Uppdraget som utvecklingsledare kommer utgöra 50% av din arbetstid. Resterande 50% är förlagd till kliniskt arbete i din grundprofession på barnakuten.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Biträdande avdelningschef Patricia Pettersson 018–617 58 58
Biträdande avdelningschef Tove Spångberg 018–617 17 48
Facklig representant nås via växeln, 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi kommer att intervjua sökande fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.