Tillbaka

Psykolog till könsidentitetsmottagningen

Referensnummer AS733/2024
Sista ansökan 2024-08-23
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Akademiska sjukhuset har fått förtroendet att i samarbete med Region Stockholm bedriva nationell högspecialiserad vård gällande viss vård vid könsdysfori. Könsidentitetsmottagningen har ett samordningsuppdrag gällande könsdysforivården vid Akademiska sjukhuset och ett nära samarbete med Region Stockholm, vilket innebär tillgång till gemensamma utvecklingsprojekt och kunskapsutbyte.

Könsidentitetsmottagningen befinner sig i ett expansivt skede och söker nu en psykolog. Vi arbetar i ett tvärprofessionellt team med läkare, psykolog, kurator och medicinska sekreterare. Könsidentitetsmottagningen är en åldersövergripande specialistmottagning, där vi tar emot individer i alla åldrar. Vårt uppdrag är att bedöma, utreda och behandla individer som söker vård för misstänkt könsdysfori och ofta har en önskan om könsbekräftande behandling. Utredningarna sker utifrån en klar och tydlig struktur och medicinsk behandling sker i samverkan med andra verksamhetsområden på Akademiska sjukhuset. Mottagningen eftersträvar att arbeta evidensbaserat och utifrån standardiserade vårdprocesser. Forskning bedrivs på mottagningen som en integrerad del i det kliniska arbetet och vi ser gärna att du är intresserad av utvecklingsfrågor då vi kontinuerligt arbetar med att utvecklas som mottagning. Som nyanställd hos oss får du en mentor, en grundlig introduktion samt klinisk handledning.

Ditt uppdrag


Som psykolog har du en viktig roll. Utredningsarbetet utgår från Socialstyrelsens nationella kunskapsstöd för barn och unga, respektive för vuxna, med könsdysfori. Arbetet som psykolog innebär att du primärt är delaktig i att bedöma och utreda könsdysfori. Utforskande samtal, psykosocialt stöd och samordning med andra vårdgivare ingår också under utredningstiden. Utredningen syftar även till att kartlägga om individen är i behov av könsbekräftande medicinska behandlingar, samt aspekter som kan underlätta eller försvåra för individen att genomföra dessa.

Din roll i samarbete med övriga teamet är att säkerställa en god diagnostik både avseende könsdysfori och eventuell psykisk ohälsa. Kontinuerligt samarbete med närstående och vårdgrannar är en naturlig del av teamets arbete. Utöver utredningsarbetet är du delaktig i mottagningens utvecklingsarbete. Vi står inför många inspirerande utmaningar där kunskapsområde könsdysfori är under utveckling. Du blir en del av ett välfungerande team samtidigt som du kommer att arbeta självständigt.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Du har erfarenhet av att jobba som psykolog inom hälso- och sjukvård och du har god erfarenhet av psykologiskt utredningsarbete. Tidigare erfarenhet av könsdysfori är meriterande. Du är inte bara en kompetent psykolog, utan också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Har du detta kombinerat med nyfikenhet och noggrannhet kan du vara rätt för oss. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning som psykolog på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Arbetet på mottagningen bedrivs måndag till fredag under dagtid. Tillträde enligt överenskommelse. Inför tillsättning kommer utdrag ur misstanke- och belastningsregistret att göras.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Sofia Cars, 018-617 42 36 
Facklig representant nås via växeln 018-611 0000

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Vänta därför inte med din ansökan!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.