Tillbaka

Studielön för sjuksköterskestudenter T6 - Infektionssjukvård

Referensnummer AS720/2024
Sista ansökan 2024-08-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde infektionssjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Akutmottagningen för infektionssjukdomar är en verksamhet där vi tar emot och behandlar patienter med svåra infektioner. Vi har en stor variation av olika infektionssjukdomar, t ex allvarliga infektioner i urinvägarna, meningiter, luftvägsinfektioner, hudinfektioner eller sepsis för att nämna några. Till oss söker sig också patienter som blivit smittade av tropiska sjukdomar i samband med utlandsvistelser. Infektionskliniken har även uppdraget att hantera vård av patienter med högsmittsamma sjukdomar som kräver isolering. Patienter kan söka vård hos oss med eller utan remiss och vi tar även emot akuta ambulanstransporter. Vi har öppet alla dagar i veckan mellan 07:30 – 21:30, så hos oss ingår ingen nattjänstgöring. Hos oss får du som nyutexaminerad sjuksköterska möjligheten att jobba med erfarna kollegor och du får en utsedd klinisk handledare som lotsar dig in i din nya roll.

Din kompetens


Vi söker dig som är sjuksköterskestudent och påbörjar T6 höstterminen 2024, och som är intresserad av att jobba hos oss efter din examen. Du trivs med att arbeta i ett varierat akutflöde med ständigt nya patientkontakter. Du har en förmåga att behålla lugnet i akuta situationer och när det råder hög arbetsbelastning. Du är van att arbeta självständigt, men gillar att vara en del i ett team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, och viljan att utvecklas genom ett ständigt lärande.

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning som omvårdnadsassistent. Vid inlämnande av legitimation görs anställningen om till en tillsvidareanställning som sjuksköterska. Du förbinder dig till att jobba minst 12 månader hos oss efter genomförd examen. Det finns möjlighet att under studietiden arbeta som undersköterska eller omvårdnadsassistent på infektionsakuten, men det är inget krav. Anställningen innebär heltidsarbete med viss tjänstgöring på kvällar och helger.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Kom gärna på besök eller ring, så berättar vi mer!
Avdelningschef Katarina Öberg, 018/611 35 70
Facklig kontaktperson Vårdförbundet: Emmy Larsson eller Susanna Backman, 018–611 56 29

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.