Tillbaka

Medicinteknisk ingenjör

Referensnummer AS713/2024
Sista ansökan 2024-07-28
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde medicinsk teknik och fysik

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Medicinsk teknik är certifierad enligt ISO 9001 och ISO 13485 och verkar inom Region Uppsala. Verksamheten omfattar anskaffning, underhåll och utveckling av medicintekniska produkter samt utbildning av vårdpersonal. Avdelningen består idag av ca 60 medarbetare.

Ditt uppdrag


  • Som medicinteknisk ingenjör kommer du självständigt att utföra avhjälpande och förebyggande underhåll på desinfektions- och steriliseringsutrustning.
  • Utbildning - instruera personal på vårdcentraler och avdelningar hur utrustningen används.
  • Anskaffning - vara med vid upphandling av desinfektions- och steriliseringsutrustning.
  • B-körkort är ett krav.

Inom området kommer du att arbeta med spol- och diskdesinfektorer och autoklaver som finns i hela Region Uppsala. Det är mycket meriterande om du har yrkeserfarenhet inom medicinsk teknik, mätteknik, temperatur, tryck, felsökning inom elektronik.

Dina kvalifikationer


Du har yrkeserfarenhet inom området och/eller adekvat teknisk utbildning. Teknisk utbildning på högskolenivå inom området medicinsk teknik eller med annan inriktning som av arbetsgivaren bedöms relevant är meriterande. Du är strukturerad, noggrann, flexibel, initiativtagande, har goda kunskaper i svenska och behärskar teknisk engelska i både tal och skrift och har lätt för att arbeta i grupp. Du tycker om att lära dig nya saker och dela med dig av dina erfarenheter. 

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Bitr. avdelningschef Medicinsk teknik (MT) Gunnar Högman tel. 018-611 33 30
Avdelningschef Medicinsk teknik (MT) Mattias Holmgren tel. 018-611 33 40
Fackliga kontaktpersoner
Sveriges ingenjörer, Håkan Sjöstrand tel. 018-611 55 45
Vision, Ann-Louise Strömbom tel.018-6116575

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kan komma att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag, så vänta inte med att skicka din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.