Tillbaka

Biträdande verksamhetschef till barnsektionen

Referensnummer AS699/2024
Sista ansökan 2024-08-04
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård

Arbetsplatsbeskrivning

Vi på anestesi, operation och intensivvård tar hand om patienter och familjer som står inför en avgörande stund. För vissa är vi det sista hoppet. För andra skapar vi en möjlighet till ett bättre liv. Oavsett om du jobbar på sterilcentralen, i helikoptern, på intensivvårdsavdelningen eller på operation så har du en avgörande roll i avgörande stunder.

Välkommen med din ansökan för att bli en del av oss.

Vår verksamhet


AnOpIva, på Akademiska sjukhuset har en målsättning att ligga i internationell toppklass vad gäller klinisk verksamhet, forskning och utbildning. Hos oss arbetar ca 800 medarbetare. Verksamhetens innefattar fyra sektioner: anestesi- och operation, barn-anestesi, -operation och -intensivvård, Intensivvård samt luftburen intensivvård. Barnsektionen bildades inom AnOpIVA 2018 och samlade anestesi, operation, uppvakningsvård, intensivvård och smärtverksamhet för barn för att skapa en kritisk massa och förutsättningar för en riktad barnkompetensutveckling inom AnOpIVAs hela barnsjukvårdsuppdrag. Inom sektionen finns både omvårdnadspersonal och läkare. Barnsektionen har ca 150 medarbetare.

Ditt uppdrag


Som biträdande verksamhetschef är du ansvarig för barnsektionen vid AnOpIVA och direkt underställd verksamhetschef. I denna chefstjänst ansvarar du för att leda utvecklingen inom vårt barnsjukvårdsuppdrag som i sin tur är en förutsättning för vår högspecialiserade barnsjukvård. Inom ditt område har du ansvar för personal-, budget- och arbetsmiljö. Ditt arbete har tyngdpunkt på strategisk ledning och organisationsutveckling samt kompetensutvecklingsfrågor. Du kommer ha ett övergripande verksamhetsperspektiv, vilket även innebär att samverka med samarbetspartners internt inom sjukhuset och regionen samt med andra externa aktörer. I tjänsten har du personalansvar för två avdelningschefer och ett tjugotal läkare vilket innebär att finnas tillgänglig för att leda och stötta dina avdelningschefer samt dina medarbetare. Det finns två ledningsgrupper som du kommer att ingå i. En vid barnsektionen där avdelningschefer, bitr avdelningschefer och medicinskt ledningsansvarig ingår, den ledningsgruppen leder och ansvarar du för. Du ingår även i verksamhetsområdets ledningsgrupp tillsammans med verksamhetschef, övriga bitr verksamhetschefer, våra forskningsansvariga, administrativ chef, hr och ekonomi. Här företräder du din sektion och här arbetar vi för att tillsammans skapa Ett AnOpIVA

Dina kvalifikationer


Vi söker dig med tidigare chefsvana, med utbildning inom hälso- och sjukvård och som vill driva ett professionellt, tydligt och närvarande ledarskap. Du är förtroendeingivande och vill stötta och bidra till dina medarbetares utveckling. Du arbetar för goda och långvariga relationer och har en god kommunikativ förmåga. Det är viktigt att du har förmågan att engagera, skapa delaktighet och ett positivt klimat. Du har även förmågan att leda och utveckla andra chefer.

Din kompetens


För att trivas i rollen är det viktigt att du gillar att arbeta självständigt samtidigt som du har en utpräglad lagkänsla. Du har tidigare erfarenhet av verksamhetsutveckling och det är en fördel om du är van vid förändringsledning. För att trivas i rollen är det viktigt att du gillar att arbeta självständigt samtidigt som du har en utpräglad lagkänsla. Meriterande är tidigare erfarenhet av ledarskap inom barnanestesi-och intensivvård. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet med helhetssyn att verka för en långsiktig utveckling av verksamhetsområdet med målet att klinisk verksamhet, forskning, utveckling och utbildning håller internationell toppnivå.

Vi erbjuder


En tillsvidareanställning inom din profession kombinerat med tidsbegränsat chefsförordnande.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsala
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Tf Verksamhetschef Marie Foconi 018-611 39 88
Fackliga företrädare nås via växel 018-611 00 00  

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.
Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden

OBS! Viktig information gällande din ansökan: 
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.