Tillbaka

Sjuksköterskor till kardiologen - delad tjänst på sluten- och öppenvård

Referensnummer AS696/2024
Sista ansökan 2024-08-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde hjärt- och lungsjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Välkommen till kardiologen!

Vi bedriver högspecialiserad vård, både akut och planerad, inom arytmi, hjärtsvikt och ischemi. Patienterna kommer till oss via akutmottagningen, ambulans, vår dagvård eller mottagning samt från andra sjukhus med exempelvis hjärtinfarkt, rytmrubbning eller hjärtsvikt.

Avdelning 50G tar emot akuta patienter dygnets alla timmar och avdelning 50F bedriver dagvård mellan måndag till fredag med planerade ingrepp för hjärtpatienter såsom PCI, arytmi och sviktbehandling. Till hjärtmottagningen kommer hjärtsektionens patienter på öppenvårdsbesök hos läkare, sjuksköterska, eller psykolog. 

Vår verksamhet förändras mot mer öppenvård och uppföljning av de patienter som vårdats inneliggande. Även medarbetarna förändras och har nu ökat intresse för varierade och mer självständiga arbetsuppgifter. Vi vill modernisera och möta upp med nya arbetssätt för både patienter och medarbetare.  

Ditt uppdrag


Genom en rotationstjänst med 80% på avdelning och 20% med öppenvårdsarbete är du med och utvecklar vår verksamhet. Som sjuksköterska hos oss kommer du att arbete på en av våra vårdavdelningar med akut eller mer planerad hjärtvård. Vi kommer tillsammans med dig utarbeta en plan för din öppenvårdsdel där du kommer att få välja inriktning och arbeta mot att bli specialiserad inom den. Du kan välja flera inriktningar inom områden såsom akut kardiologi, ischemi, sekundärprevention vid kranskärlssjukdom, hjärtsvikt, förmaksflimmer, pacemakerkontroller, och kardiogenetik.  

Vi vill modernisera våra arbetssätt och hoppas att du vill bli en del av den processen.  

Idag har vi redan etablerade mottagningar för dessa patientgrupper och välfungerande rutiner. Då vi nu utökar vår öppenvårdsverksamhet finns det även möjlighet att vara med och utveckla dessa mottagningar och medverka till en förbättrad vård av våra patienter och till en trivsam arbetsmiljö.

Dina kvalifikationer


Du är välkommen att arbeta hos oss både som nyutbildad sjuksköterska och som sjuksköterska med mer erfarenhet. Vi vill att du är motiverad och ansvarsfull i ditt arbete och att du gillar ett högt men växlande arbetstempo. Vi vill att du har god förmåga att samarbeta och vill bidra till en god arbetsmiljö. Trivseln är viktig och vi värderar personlig lämplighet högt i rekryteringen.

Vi erbjuder


Vi erbjuder fyra fasta tjänster på rotation där du är 80% på avdelning och 20% i öppenvårdsarbete. Tillträdesdag enligt överenskommelse. Individuell inskolningsplan utifrån dina erfarenheter.

Fortbildning är viktig för oss och det finns ett utarbetat introduktionsprogram med undervisning.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef 50F och 50G Anna Länsberg, 018-617 44 91 
Tf Avdelningschef hjärtmottagningen Cecilia Jakobsson, 018–617 07 82
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning sker löpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.