Tillbaka

ST-studierektor barn- och ungdomspsykiatri

Referensnummer AS689/2024
Sista ansökan 2024-08-04
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) är en av fem sektioner i verksamhetsområdet psykiatri som är en mångfacetterad verksamhet. Forskning och undervisning är integrerade delar av verksamheten och det pågår en mycket patientnära psykiatrisk forskning som bedrivs av flera yrkesgrupper. Sektionen Barn- och ungdomspsykiatri svarar för specialiserad psykiatrisk hälso- och sjukvård till personer i åldrarna 0 – 18 år i Uppsala län med öppenvårdsmottagningar för närvarande i Uppsala och Enköping. Vår akutavdelning, akutmottagning och ätstörningsmottagning är belägna på Akademiska sjukhuset i Psykiatrins hus.
Barn och ungdomspsykiatrins ST-avdelningen består av 12 ST-läkare.

Ditt uppdrag


ST-studierektor i samarbete med ST-läkarchef för ST-avdelningen och Biträdande verksamhetschef och har samverkansansvar för att leda, planera och utveckla ST-läkarna och säkerställa att verksamheten uppfyller de krav som ställs beträffande effektivitet, kvalitet och mål i enlighet med Socialstyrelsens föreskrifter. ST-studierektor ska fungera som organisatoriskt stöd till ST-handledare, ST-läkare och ST-läkarchef samt Biträdande verksamhetschef.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad läkare med specialistkompetens i barn och ungdomspsykiatri. Du har handledar- och ledarskapsutbildning samt pedagogisk kompetens för studierektorsuppdraget.

Din kompetens


Vi värdesätter högt att du har lätt för att samarbeta, är lyhörd, har en god förmåga att kommunicera och stort engagemang för blivande specialisters utveckling. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder studierektorsuppdrag på 30% under ett tidsbegränsat uppdrag på 3 år med möjlighet till förlängning och en 100% tjänst inom barn och ungdomspsykiatri. Tillträde enligt överenskommelse. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.  

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


ST-läkarchef Svetlana Ushakova 018-6118651
Biträdande verksamhetschef Anneli Blom 018-6174816

Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:


Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.