Tillbaka

Arbetsterapeut till specialiserad öppenvård inom reumatologi

Referensnummer AS660/2024
Sista ansökan 2024-07-25
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik, rehabiliterings- och smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde geriatrik, rehabiliterings- och smärtcentrum kännetecknas av välfungerande interprofessionella team, något vi är mycket stolta över. Vårt verksamhetsområde har ett brett uppdrag där det är meningsfullt, spännande och utvecklande att arbeta. Det finns goda möjligheter att medverka i utvecklingsarbete och forskning, i vårt arbete omsätter vi ny kunskap i vården.

Du kommer att vara anställd i medicinsk och onkologisk rehabilitering som är en del av sektionen för hälsoprofessioner i vårt verksamhetsområde. Hos oss arbetar flera arbetsterapeuter, vilket innebär ett nära kollegialt utbyte och stöd. Din kliniska placering kommer att vara inom reumatologisk öppenvård.

Som arbetsterapeut på reumatologen arbetar du i team tillsammans med fysioterapeut, dietist, sjuksköterska och läkare. Du träffar huvudsakligen patienter inom vår öppenvårdsverksamhet, framför allt inom våra olika team som ryms inom reumatologi, men det förekommer också förekomma arbete inom slutenvården.

Ditt uppdrag


Du arbetar med bedömning, behandling och uppföljning av patienter med reumatiska sjukdomar, både individuellt och i grupp. Du ingår i en arbetsgrupp med ytterligare en arbetsterapeut, där ni tillsammans arbetar aktivt med utvecklingsarbete inom reumatologi och arbetsterapi. Arbetet innebär även nära samarbete i team med sjuksköterska och fysioterapeut kring patienten. Studenthandledning ingår i tjänsten.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut med intresse eller kunskap inom reumatologi och/eller öppenvårdsverksamhet. Även du som är ny i din roll är välkommen att söka, då vi anpassar introduktion utifrån dina behov. Det är meriterande om du har erfarenhet inom reumatologi, likaså erfarenhet inom området händer och fatigue.

Din kompetens


Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, god samarbets-och organisationsförmåga, förmåga att prioritera och arbeta självständigt samt förmåga att kommunicera och motivera. Du har god självkännedom, och tycker om att arbeta i team. I ditt arbete är du lösningsfokuserad och har nära till reflektion.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100% med tillträde 2024-08-01 eller enligt överenskommelse.

Som medarbetare inom Region Uppsala har du tillgång till Friskhusets gym, gruppträning, fysioterapi, ergonomi, personlig träning, föreläsningar och massage till ett förmånligt pris.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Andrea Lundkvist, 018-617 37 33
Biträdande avdelningschef, Boel Lindén 072-202 14 26
Facklig företrädare nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.