Tillbaka

Specialistsjuksköterska till PAM-enhet

Referensnummer AS644/2024
Sista ansökan 2024-07-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


På Akademiska sjukhuset är psykiatrin organiserad i fem sektioner varav sektionen för affektiva sjukdomar är en. På sektionen finns både heldygnsvård samt flera öppenvårdsmottagningar som tillsammans ansvarar för specialiserad psykiatrisk vård för vuxna personer i Uppsala län. För att vi ska fortsätta driva en modern psykiatrisk vård med hög kvalitet arbetar vi aktivt med handledning, konsultation, utbildning, utredning samt behandling genom evidensbaserade metoder liksom uppföljning och utvärdering. Kontinuerlig utveckling av verksamheten är hos oss en självklarhet och 2022 startade vi upp en prehospital akutpsykiatrisk mobil enhet (PAM affektiva) för patienter med affektiv problematik. 

På grund av pensionsavgång söker nu PAM affektiva en ny kollega. Hos oss arbetar avdelningschef, biträdande avdelningschef, specialistsjuksköterskor, läkare samt kurator. Enheten arbetar sektionsövergripande med akuta, avgränsbara uppdrag med patienter som har en affektiv problematik. Under helgfria vardagar erbjuds snabb bedömning, behandling och uppföljande insatser i patientens hem, på boenden eller där patienten befinner sig. Enheten har ett nära samarbete med befintlig öppenvård och heldygnsvård på hela verksamhetsområde psykiatri. Framgent planeras även tätare samarbeten och nya vårdformer inom ramen för effektiv och nära vård. Enheten utgår från lokaler i Psykiatrins hus, Akademiska sjukhuset, men som namnet antyder sker patientarbetet på andra platser. Arbetstiden är förlagd till dagtid, helgfria vardagar. 

Ditt uppdrag


Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för det prehospitala omhändertagandet av patienter med affektiv problematik. Dina arbetsdagar ser olika ut och arbetsuppgifterna är varierande och stimulerande samt till stor del via nya digitala plattformar. Du arbetar tillsammans med andra professioner och utför både akuta och planerade patientmöten i olika miljöer. Du deltar regelbundet i team- och behandlingskonferenser inom sektionen för att kunna samverka och ta emot uppdrag där enhetens insatser behövs. I ditt arbete ingår bedömningar, triageringar och prioriteringar av enhetens uppdrag. Enheten använder sig av två specialanpassade fordon, och man åker alltid på uppdrag i par. Som specialistsjuksköterska ansvarar du tillsammans med övriga specialistsjuksköterskor för att leda och utveckla den psykiatriska omvårdnaden, både patientnära och på enhetsnivå. Du tillför ett omvårdnadsperspektiv i det interprofessionella teamet och ger kollegial handledning till nya kollegor.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är specialistsjuksköterska i psykiatri med intresse för affektiva sjukdomar och komplexa omvårdnadsbedömningar samt utförande av åtgärder. Erfarenhet och kunskap om arbetsledning på övergripande nivå, organisation av handledning för studenter och erfarenhet av kvalitets- och utvecklingsarbete inom psykiatrisk vård är önskvärt och meriterande. B-körkort är ett krav.

Din kompetens


Du är trygg i din yrkesroll, van att arbeta självständigt såväl som i team, med samarbete i fokus. Du tycker om snabba förändringar av arbetsuppgifter och är lösningsorienterad. Du ser vad som är bra för patienten utifrån ett personcentrerat perspektiv.

Vi erbjuder


Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (helgfria vardagar) och tillträde sker enligt överenskommelse. Som anställd hos oss erbjuder vi en personlig utvecklings- och kompetensplan och regelbunden fortbildning. Vi erbjuder handledning för hela teamet. Provanställning kan komma att tillämpas.

Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Du kommer även fylla i en hälsodeklaration. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Tf avdelningschef Maria Stenström 018-611 20 13
Biträdande avdelningschef Henrik Kroon 018-617 59 20 
Facklig kontaktperson nås via Akademiska sjukhusets växel 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen passerat. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.