Tillbaka

Specialistläkare bild- och funktionsmedicinskt centrum, thoraxsektionen

Referensnummer AS638/2024
Sista ansökan 2024-08-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde bild- och funktionsmedicinskt centrum

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Tillsammans skapar vi på Akademiska sjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Hos oss finner du en arbetsplats med oändliga möjligheter till utbildning och utveckling. Med bredden i allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård och omfattande forskningsverksamhet ges du möjlighet till ett spännande och intressant arbete. Goda möjligheter finns för deltagande i forskningsprojekt.

På thoraxsektionen bedrivs avancerad lung och hjärtdiagnostik inkluderande HRCT, DT kranskärl samt DT och MR hjärta. Vårt team består av radiologer, kliniska fysiologer och kardiologer för vi är övertygade om att alla kompetenser behövs för att kunna utveckla verksamheten på bästa sätt till gagn för patienten. Så om du är specialistläkare med stort intresse för lung och hjärtdiagnostik kan du vara rätt person för att bidra till vår verksamhet.

Ditt uppdrag


Vi erbjuder en strukturerad introduktion till ämnet som innefattar lungdiagnostik samt DT och MR hjärta. Beroende på intresset hos de sökanden kan den planerade profilen individanpassas och omfatta endast vissa delar av den verksamhet som bedrivs vid thoraxsektionen.

Dina kvalifikationer


Vi söker en läkare med specialistkompetens i radiologi, bild- och funktionsmedicin, klinisk fysiologi eller kardiologi. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Jour och beredskapstjänstgöring ingår för de sökande med radiologisk eller bild- och funktionsmedicinsk bakgrund.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Per Eckerbom, 018-611 06 05
Sektionschef Tomas Hansen, 018-617 09 97
Facklig kontaktperson Upplands Allmänna Läkarförening, Lucyna Neuger, 018-612 20 06

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kan komma att löpande under ansökningstiden.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:


Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.