Tillbaka

Överläkare/biträdande överläkare/specialistläkare i klinisk patologi

Referensnummer AS615/2024
Sista ansökan 2024-08-19
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Vi arbetar linjebaserat och erbjuder nu en position som överläkare/biträdande överläkare/specialistläkare inom klinisk patologi. Du kommer att vara en av ca 40 patologer inom Akademiska laboratoriets sektion för klinisk patologi.

Akademiska laboratoriet omfattar fem sektioner med knappt 700 medarbetare varav cirka 125 arbetar inom sektionen för klinisk patologi. Verksamheten är diagnostiskt subspecialiserad med en välfungerande diagnostik och FoUU med ett nära samarbete med bl a Uppsala universitet. Vi ligger i framkant inom molekylärpatologi och är i slutfasen av arbetet med att införa digital patologi. Därtill har vi erhållit flera NHV-områden.

Ditt uppdrag


Förekommande diagnostik och utveckling inom klinisk patologi och/eller cytologi med inriktning som är beroende av din bakgrund och klinikens behov. Arbetsuppgifterna inkluderar även utvecklingsarbete, medverkan vid kliniska ronder samt handledning av ST-läkare. Tjänstgöring vid ett universitetssjukhus förutsätter eventuell medverkan i pågående forskningsprojekt.

Dina kvalifikationer


Vi söker en legitimerad läkare med specialistkompetens inom klinisk patologi och/eller cytologi. Akademisk meritering ser vi som en tillgång på ett universitetssjukhus.

Arbetet ställer stora krav på interaktion med andra medarbetare på klinisk patologi, samt med medarbetare inom andra discipliner inom ramen för det multidisciplinära arbetet, varför god samarbetsförmåga och ödmjukhet bedöms vara värdefulla personliga egenskaper för arbetsuppgiften. Personliga egenskaper kan därför komma att prioriteras före andra meriter. Sakkunniggranskning kommer att ske för bedömning avseende överläkare och biträdande överläkare.

Vi erbjuder


Tillsvidareanställning. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas om skäl bedöms föreligga. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Sektionsschef Sylwia Libard 018-6113827, sylwia.libard@akademiska.se
Facklig kontaktperson för UAL är Sengul Ahlström 018-6113862, sengul.aghlstrom@akademiska.se

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Anställningsintervjuer kan komma att utföras löpande under ansökningstiden. 


OBS! Viktig information gällande din ansökan:


Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit ska även bevis om disputation bifogas. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.