Tillbaka

Sjuksköterska med intresse för kirurgisk omvårdnad? Kom till kirurgavd 70C!

Referensnummer AS613/2024
Sista ansökan 2024-09-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi och urologi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Är du sjuksköterska och söker en stabil arbetsplats där det finns gott om utvecklingsmöjligheter? Där du får vara del av en professionell, stabil och erfaren arbetsgrupp? Vi på 70C erbjuder dig möjligheten att jobba med spännande arbetsuppgifter och patientgrupper samtidigt som du får utvecklas. För oss är det viktigt att du ska trivas och må bra på din arbetsplats och därför strävar vi efter att ge dig bästa förutsättningar till detta. Vi tror att trivsel på jobbet leder till ett välmående team som också ger våra patienter bästa möjliga vård. Ta chansen och bli del av vårt team!

Vår verksamhet


Kirurgavdelning 70C är en av fyra avdelningar som ingår i verksamhetsområde kirurgi och urologi. Hos oss bedrivs högspecialiserad, kirurgisk vård med inriktning transplantationskirurgi, lever/pankreas- och esofagus/ventrikelkirurgi. Största delen av vår verksamhet är planerad men vi bedriver också en viss del akut och subakut vård med direktintag till avdelningen från våra samarbetsregioner.

Till avdelningen hör också transplantationsmottagningen, dit våra patienter kommer på utredningar och återbesök inför och efter transplantation. Mottagningen bemannas till viss del av personal från avdelningen. Avdelningen har 23 vårdplatser som bemannas av ett stort och engagerat team av sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, chefer, dietister, fysioterapeuter och farmaceuter. Vi arbetar med patienten i fokus och du får ett spännande arbete där du möter patienter i olika åldrar och situationer och är med och gör skillnad i deras liv. Avdelningen strävar efter att kunna erbjuda bästa möjliga vård till våra patienter. Därför arbetar vi aktivt med utveckling och fortbildning av personalen och satsar på att du som nyanställd ska få en bra introduktion och fortbildning för att ha bästa möjliga förutsättningar i ditt arbete, oavsett om du är ny i rollen eller erfaren.

Hos oss får du ett utvecklande och roligt arbete där du får vara del av ett engagerat och professionellt team med välkomnande och tillåtande arbetsklimat. Vi har en god vana, kunskap och rutin kring att ta emot nyanställda sjuksköterskor vilket gör att du hos oss får en trygg och bra start på din karriär oavsett tidigare erfarenhetsnivå.

Ditt uppdrag


Vi erbjuder dig som sjuksköterska ett utvecklande och varierande arbete där du får bred kunskap inom kirurgisk omvårdnad. Med tiden får du möjlighet att fördjupa dig inom våra medicinska sektioner och vidareutvecklas genom interna och externa utbildningar och möjlighet till andra arbetsuppgifter. Vi erbjuder möjlighet till betald specialistutbildning inom kirurgi samt rotationstjänster till mottagning, forskning och specialuppdrag.

I dina arbetsuppgifter ingår att ta hand om postoperativa patienter vilket innefattar både praktiska arbetsuppgifter såsom administrering av läkemedel, infusioner och injektioner och hantering av smärtpumpar men också mer administrativa arbetsuppgifter såsom patientundervisning och identifiering av omvårdnadsbehov och riskområden. Tillsammans med våra erfarna och kompetenta undersköterskor planerar och leder du arbetet med patienten i fokus.

Exempel på patientgrupper du möter hos oss är:
- Patienter med tumörsjukdom som genomgått lever-, pankreas-, esofagus- eller ventrikelkirurgi
- Patienter som genomgår transplantation av njure, bukspottkörtel och ö-celler
- Patienter med komplikationer efter transplantation

Vi arbetar med hälsosam schemaläggning och du får möjlighet att vara med och påverka ditt schema. Vi har schemalagda utbildningsdagar fyra gånger per år samt veckovisa föreläsningar för kontinuerlig kompetensutveckling. Du som är intresserad av att fördjupa dig inom ett omvårdnadsområde får möjlighet till schemalagd arbetstid för att arbeta med detta.

Som nyexaminerad sjuksköterska deltar du i kliniskt utvecklingsår (KUÅ) under ditt första år som sjuksköterska, motsvarande ca 20% av din arbetstid. Vi erbjuder dig också handledning och mentorskap av våra erfarna sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor under din första tid som anställd. 

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Både dig som är nyexaminerad och dig som har längre erfarenhet. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av kirurgi eller akutsjukvård, men inget krav. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Din kompetens


- Du är initiativtagande och gillar varierande arbetsuppgifter
- Du gillar att lära dig nya arbetsuppgifter och arbetssätt
- Du är empatisk, samarbetsvillig och gillar att arbeta i team
- Du är ansvarstagande och har förmågan att anpassa dig efter olika situationer

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning eller vikariat. Omfattning och tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Tf. avdelningschef Victor Back, 018-611 45 17, victor.back@akademiska.se 
Facklig representant nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.