Tillbaka

Sektionsadministratör till sektionen för neurologi

Referensnummer AS561/2024
Sista ansökan 2024-07-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde neuro

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Vid verksamhetsområdet neuro bedriver vi högspecialiserad vård för patienter med sjukdomar och skador i nervsystemet. Vi arbetar med utredning och diagnostik samt medicinsk och kirurgisk behandling av såväl akuta tillstånd som kroniska sjukdomar i nervsystemet. Vi erbjuder vård till patienter från sju regioner i Mellansverige och erbjuder nationell högspecialiserad vård inom vissa områden till patienter från hela Sverige. Det komplexa uppdraget skapar bra förutsättningar för våra medarbetare och verksamheten att utvecklas. Vårt arbete utgår alltid från patientens behov med ett systematiskt arbetssätt. Vår vision är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom neuro-området. 

Ditt uppdrag


Som sektionsadministratör ger du administrativt sekreterarstöd åt sektionschefen inom neurologi. Du samarbetar med övriga sektionsadministratörer inom verksamhetsområdet och ersätter varandra vid frånvaro samt assisterar sektionschefen med uppdaterad kalender och e-post samt bistår med underlag för utredningar, rapporter, statistik, presentationsmaterial osv. Du har en sekreterarfunktion i samband med sektionsmöten, läkarmöten och andra möten på verksamhetsområdet som kräver minnesanteckningar eller protokoll. Du sköter hanteringen av fakturor av olika slag, beställning av inköp, administration kring kongresser, kurser och konferenser samt bokning av resor. I din roll som sektionsadministratör handlägger du administrativa formalia vid nyanställning av läkare, administration och registreringar i närvarosystem. Du är delaktig i schemaläggning av läkare och jour- och beredskapslistor. Du arbetar proaktivt med stöd och service för att möta både verksamhetens och sektionschefernas behov och uppdrag.

Dina kvalifikationer


Vi ser att du har en eftergymnasial/ yrkesutbildning inom vård- och omsorg eller inom administration. Meriterande om du har erfarenhet av arbete inom administration eller grundläggande utbildning inom ekonomi. Du uttrycker dig väl i såväl tal som skrift på svenska och engelska. Du besitter en grundläggande administrativ kompetens samt god datorvana. Du har goda kunskaper i journalsystemet Cosmic, Heroma och Office-paketet samt andra IT-program så som fakturahanteringssystem. Det är viktigt att du känner dig bekväm med att skriva mötesanteckningar och att du kan granska och redigera underlag.

Din kompetens


Vi söker dig som är självgående, gillar variation, är stresstålig och serviceinriktad. Du sätter värde på att ha en avgörande roll och betydelse för att allt flyter på bra inom verksamheten. Du är har integritet och kan hantera sekretessfrågor. Du har förmåga att arbeta strukturerat och kvalitetsmedvetet. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.  

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid som sektionsadministratör. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Biträdande verksamhetschef Erika Steffansson, 018-611 40 42
Sektionschef neurologi Erik Lundström, 018-617 10 90
Facklig företrädare nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.