Tillbaka

Akademiska sjukhuset i Uppsala söker MR-fysiker

Referensnummer AS414/2024
Sista ansökan 2024-04-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde medicinsk teknik och fysik

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Avdelningen för medicinsk fysik tillhör verksamhetsområdet medicinsk teknik och fysik (MTF) och är uppdelad i fyra grupper: strålbehandling, röntgenfysik, nuklearmedicin och MR-fysik. MR-fysikgruppen ger i första hand verksamhetsstöd till bild- och funktionsmedicinskt centrum (BFC), men även till övrig MR-verksamhet inom Region Uppsala och vid Uppsala universitet. 

Akademiska sjukhuset har en omfattande MR-verksamhet med sex kliniska magnetkameror, samt en PET/MR, en MR/LINAC och en operationssal med takhängd intraoperativ magnetkamera. Du kommer att arbeta i en grupp med fem andra MR-fysiker. 

Ditt uppdrag


Tillsammans med dina kollegor ger du stöd till MR-verksamheten i form av metodutveckling, optimering, utbildning, MR-säkerhet och forskningsstöd. Det finns goda möjligheter att bedriva egen forskning inom ramen för kliniska tillämpningar av MR. Du förväntas att ta egna relevanta initiativ, självständigt utveckla ditt arbetsområde och vara med och driva utvecklingen av den kliniska verksamheten. Dina arbetsuppgifter utformas närmare beroende på kompetens, erfarenhet och intresse i samråd med övriga kollegor. 

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som har universitetsexamen inom sjukhusfysik, teknisk fysik eller motsvarande med kunskap och intresse för MR-fysik. Erfarenhet av kliniskt verksamhetsstöd inom MR är meriterande. Du har intresse för forskning och forskningsstöd inom MR-fysik. Vi ser gärna att du har disputerat eller är intresserad av att doktorera inom MR-fysik. Du bör ha god programmeringsvana, gärna i exempelvis Python och C++. Erfarenhet av pulssekvensprogrammering är meriterande (forskningsavtal finns med Philips). God muntlig och skriftlig färdighet i svenska och engelska krävs. 

Din kompetens


Vi söker dig som har god social kompetens, god samarbetsförmåga och kan kommunicera med olika professioner. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Johan Berglund, biträdande avdelningschef, MR-fysik. 018-617 49 81, johan.berglund@akademiska.se
Alexander Englund, avdelningschef, medicinsk fysik, 018-611 34 94, alexander.englund@akademiska.se
Facklig kontaktperson, Naturvetarna (SACO): Sara Bruce, sjukhusfysiker, 018-611 27 50, sara.bruce@akademiska.se.

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga gärna din ansökan med CV/meritförteckning. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.