Tillbaka

Utskrivningssjuksköterska till 70D, kombinationstjänst

Referensnummer AS227/2024
Sista ansökan 2024-03-10
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi och urologi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Är du sjuksköterska och intresserad av kirurgisk vård i kombination med mer administrativa uppgifter? Stimuleras du av en blandning mellan elektiv- och akut verksamhet, samtidigt som du värderar en trivsam arbetsplats med stöttande kollegor? Då är vi på 70D arbetsplatsen för dig.  

Vår verksamhet


Kirurgavdelning 70D ingår i verksamhetsområde kirurgi och urologi. Hos oss bedrivs högspecialiserad, kirurgisk vård med inriktning kolorektal-, endokrin- och akutkirurgi. Vi är även en av fyra sjukhus i Sverige som har tillstånd att bedriva nationell högspecialiserad vård med HIPEC för patienter med spridd cancer i bukhinnan, och för endokrina buktumörer, något vi är mycket stolta över! Stor del av våra patienter planeras och opereras elektivt men inom den akutkirurgiska sektionen (KAVA) läggs patienterna in via akutmottagningen, eller som direktinläggning från andra sjukhus. Dessa patienter kommer med akuta åkommor i buken som behöver kirurgisk behandling. Vi tar även emot patienter som varit med om trauman, så som skott- och knivskador, fallolyckor m.m. Kombinationen av elektiv- och akut kirurgi gör att vi har ett stimulerande arbetsklimat där ingen dag är den andra lik.  

Vår avdelning är belägen högt upp i det nyrenoverade 70-huset. Lokalerna är stora, rymliga och ljusa. Här har vi enkelsalar med gott utrymme för patienternas olika omvårdnadsbehov.  Vi använder oss av digitala pekskärmar där vi arbetar med verktyget DiViS, som ger oss möjlighet att visualisera aktuell beläggning, samordna och prioritera resurser och aktiviteter samt även underlättar kommunikationen i teamet.  

Vi är en arbetsgrupp bestående av sjuksköterskor med olika specialistinriktningar, undersköterskor, läkare, apotekare, receptarie och andra hälsoprofessioner. För oss är det viktigt att du som sjuksköterska får utvecklas i din roll och vi erbjuder dig därför kontinuerliga utbildningsdagar och veckovisa föreläsningar.

Många av våra elektiva patienter kommer från någon av våra samarbetsregioner, därför har vi behov av en samordningsfunktion som kan sköta kontakt, planering och uppföljning med hemsjukhus. Vi har också patienter som är äldre och har ett förändrat behov av kommunala insatser efter utskrivning där vi vill kvalitetssäkra denna process så vi följer utskrivningsprocessen för en mer effektiv och säker utskrivningsplanering. Därför söker vi nu dig som vill kombinera kliniskt arbete på vårdavdelning med utskrivningsansvar. 

Ditt uppdrag


Som utskrivningssjuksköterska på avdelningen är ditt uppdrag att tillsammans med läkare, sjuksköterskor och undersköterskor planera inför patientens hemgång eller flytt till hemsjukhus. Du ansvarar för att tillgodose patientens informationsbehov vid utskrivning och ser till att patienten känner sig trygg inför hemgång. Vissa av våra patienter har behov av kommunala insatser efter utskrivning, där du planerar och ansvarar för detta i samråd med patient och vårdteamet. Du kommer även att fungera som kontaktperson mellan avdelningen och de sjukhus i landet som vi samarbetar med, för att planera överflytt av patienter till sina hemsjukhus.

Du kombinerar ditt uppdrag som utskrivningssjuksköterska med att arbeta kliniskt på vårdavdelningen. Arbetet som sjuksköterska på avdelningen ger dig bred kompetens och goda kunskaper inom avancerad kirurgisk omvårdnad och medicinsk teknik. Du arbetar i team tillsammans med undersköterska, där du är arbetsledare i vårdlaget med varierande och utvecklande arbetsuppgifter, såsom administrering av läkemedel, infusioner, injektioner och hantering av smärtpumpar men också mer administrativa arbetsuppgifter såsom dokumentation och identifiering av omvårdnadsbehov och riskområden.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med intresse av koordinering och utskrivningsplanering. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med Cosmic LINK och av utskrivningsprocessen, samt om du har några års erfarenhet som sjuksköterska. Uppdraget som utskrivningsansvarig sjuksköterska är fördelat på 50% arbete som utskrivningssjuksköterska kombinerat med 50% kliniskt arbete på avdelningen. Arbetstiden för utskrivningsuppdraget är förlagd till dagtid och den kliniska tiden innebär rotationstjänstgöring.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning eller vikariat. Omfattning och tillträde enligt överenskommelse. I dagsläget har vi en utskrivningssjuksköterska men söker nu en till som arbetar omlott med detta uppdrag. Dessa två sjuksköterskor kommer ha ett nära samarbete och erfarenhetsutbyte med varandra.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Isabel da Fonseca Kock, 018- 617 50 80, isabel.da.fonseca.kock@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Emmy Ekblad, 018-617 53 55, emmy.ekblad@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Johanna Roth, 018-617 53 54, johanna.roth@akdemiska.se
Biträdande avdelningschef Ellen Lundqvist, 018-612 28 87, ellen.lundqvist@akademiska.se

Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.