Tillbaka

Vill du jobba med BB vård i hemmet?

Referensnummer AS220/2024
Sista ansökan 2024-03-03
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde kvinnosjukvård

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår verksamhet BB på väg och amningsmottagningen!

Vår verksamhet


Obstetriken är en sektion inom verksamhetsområde kvinnosjukvård. Hos oss föder ca 4 000 kvinnor barn per år och mottagningarna har tillsammans ca 25 000 besök per år. Vi har ett stort upptagningsområde och erbjuder vård för riks- och regionpatienter.

Obstetriksektionen innefattar förlossningsavdelningen, BB-avdelningen samt obstetriska specialistmottagningarna som består av ultraljudsmottagning, bedömningsmottagning, specialistmödravård, aurora mottagning, BB på väg, återbesöksmottagning samt amningsmottagning. Vi har därutöver också en induktionsmottagning samt en gemensam akutmottagning för gynekologi och obstetrik (AGO).

Här kan du läsa mer om oss.

Ditt uppdrag


Vi söker en barnmorska till BB på väg/amningsmottagningen som är intresserad av att vara en del i vårdkedjan. Vi söker dig som är intresserad av arbete även på BB och/eller förlossningen. Vi tror att en bred kunskap och ökad kompetens, där man ges möjlighet att följa patienterna i vårdkedjan, ger den bästa vården och tryggheten för våra nyblivna familjer.

På BB på väg/amningsmottagningen blir du del i en liten trivsam arbetsgrupp. Vi arbetar i team med barnmorskor, barnläkare och obstetriker alltid med kvinnan och barnet i fokus. Hos oss får du möjlighet till ett omväxlande och flexibelt arbete. Du får arbeta med den nyförlösta kvinnan och det nyfödda barnet både på vår mottagning och i familjens hem. Vår unika verksamhet ger kvinnorna/familjerna en möjlighet att få BB-vård i hemmet. För dig innebär det ett viktigt uppdrag och möjlighet att verka inom olika delar av kvinnans vård efter att hon fött.

På vår BB-avdelning har vi både gravida kvinnor och nyblivna familjer. Vi ansvarar också för vården av lätt prematura barn i ett nära samarbete med neonatalavdelningen. En stor del av BB-vården av de friska kvinnorna och barnen sköts av barnmorskorna på BB på väg.

Vår förlossningsavdelning har tretton så kallade universalrum, varav två av rummen är nyrenoverade och utrustade med badkar. Om du som vill jobba på vår förlossningsavdelning har erfarenhet eller intresse av vattenfödsel så ser vi det som mycket positivt. Vi är stolta och glada över att kunna erbjuda de födande detta alternativ.

Vi har ett mycket gott samarbete på kliniken och strävar efter att ge möjlighet till ökad kompetens för våra medarbetare genom att arbeta i flera delar av vårdkedjan och därigenom ge våra patienter den bästa vården.  

Kompetensutveckling och tvärprofessionellt kunskapsutbyte ingår i arbetet. Arbetet är självständigt men vi finns alltid till hands för varandra och vi har ett nära och kollegialt samarbete. Att ge patienten det bästa möjliga omhändertagandet ser vi som en självklarhet. Kvinnan, barnet och familjen är vårt fokus. Likaså respekten för människors olika tankar, kulturer, åsikter och värderingar.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad barnmorska med minst ett par års erfarenhet av BB-vård, amning och amningsrådgivning. B-körkort är ett krav.

Din kompetens


Som person är du självständig, ansvarstagande och organiserad och har ett professionellt förhållningssätt. Du är trygg och stabil som person och i din yrkesroll. Vi värdesätter din flexibilitet och ditt intresse för kvalitetsarbete. Du är intresserad av att vara en del i vårt team och bidra till vårt goda samarbete mellan professionerna. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning på 100%, tjänstgöringsgrad kan diskuteras. Huvudanställningen är på BB på väg/amningsmottagningen. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Individuell lönesättning.

Hos oss får du möjlighet att inom slutenvården ingå i poängmodellen som innebär en förkortad veckoarbetstid. Modellen innebär ökad möjlighet till återhämtning och ökad flexibilitet.

Hos oss får du friskvårdsförmåner och andra förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef obstetriska specialistmottagningarna/BB på väg: Katarina Volgsten, 072–141 49 84
Fackliga representanter nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.