Tillbaka

Nattsjuksköterska till BUP akutmottagning/avdelning

Referensnummer AS213/2024
Sista ansökan 2024-03-06
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Barn- och ungdomspsykiatrins akutverksamhet ligger i psykiatrins hus på Akademiska sjukhuset. Nu söker vi en ny kollega/sjuksköterska till vår trivsamma arbetsplats!

BUP’s akutmottagning


Akutmottagningen tar emot patienter upp till 18 år med olika psykiatriska diagnoser. Sökorsakerna utgår från akut psykiatrisk problematik. Här möts vi av unga och deras familjer i svåra situationer i livet. Arbetet här är varierande, utmanande och väldigt lärorikt. Mottagningen har bra rutiner för hur vi hanterar och bedömer ärenden. En stor del av tjusningen med att arbeta med akutsjukvård är att man också behöver hitta individuella lösningar i de akuta situationerna. Att skapa hållbara lösningar för att det ska blir så bra som möjligt för de du möter är en viktig del i vårt arbete. Du arbetar i par med en skötare samt primärjour. Vardagar dagtid har BUP-akuten egen primärjour. Det är viktigt att du trivs med att arbeta i team.

BUP’s akutavdelning


Här vårdas framför allt de patienter som söker till akutmottagningen och är i behov av mer och längre insatser än vad som kan erbjudas i öppenvård. Avdelningen har ingen diagnosinriktning utan inskrivningsorsakerna är många, men till de vanligaste hör suicidprevention, depression, bipolär sjukdom, psykossjukdom och ätstörningsproblematik. På avdelningen arbetar sjuksköterskor, skötare, kurator samt läkare. I personalgruppen ingår även sjukhuslärare. Det är viktigt att du tycker om teamarbete.

Ditt uppdrag


Du kommer att arbeta på akutmottagningen nattetid tillsammans med två skötare och primärjour från vuxen psykiatriska akutmottagning. På akutmottagningen görs bedömningar om patienten uppfyller kriterier för specialistvård. Sjuksköterska och skötare har även hand om akuttelefonen vilken är bemannad dygnet runt. Du kommer att vara stationerad på akutvårdsavdelningen samt bistå vid akuta bedömningar. Vi arbetar för att utfallet av vårdinsatserna blir de bästa möjliga. Detta innebär bland annat att du kommer bygga allians med patienter och vårdnadshavare. Du kommer att bedöma olika symtom på psykisk ohälsa. Här får du vara med och utveckla verksamheten för att skapa nya lösningar.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är specialistsjuksköterska inom psykiatri. Meriterande är om du har arbetat inom akutpsykiatrin och/eller erfarenhet att arbeta med barn och ungdomar. 

Din kompetens


Vi söker dig som är trygg, strukturerad och sätter patienten i fokus. Du är flexibel och engagerad samt noggrann och bidrar till en god arbetsmiljö.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100% med start enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Helgtjänstgöring kan förekomma till viss del. Vi har en bra personalgrupp där vi handleder och stöttar varandra. När du börjar hos oss så kommer du få en strukturerad introduktion.

Inför tillsättning kommer, enligt rutin vid anställning, utdrag från misstanke- och belastningsregister att tas ut.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Lourdes Navarro Urra, 073–8683879
Facklig kontakt nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.