Tillbaka

Fysioterapeut med intresse för hjärnskaderehabilitering

Referensnummer AS188/2024
Sista ansökan 2024-03-02
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik, rehabiliterings- och smärtcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


På vår mottagning erbjuder vi specialistvårdsrehabilitering för personer i yrkesverksam ålder som har en neurologisk sjukdom, ryggmärgsskada eller förvärvad hjärnskada. Arbetet i teamen utgår från en tvärprofessionell bedömning och patientens rehabiliteringsplan. Målet med verksamheten är att ge patienterna de bästa förutsättningarna att hantera sitt vardagsliv och om möjligt yrkeslivet. Vi är sju fysioterapeuter som arbetar i de olika teamen på mottagningen, varav tre i hjärnskadeteamet.

Ditt uppdrag


Tjänsten innebär arbete i ett av våra team som arbetar mot patienter med förvärvad hjärnskada. Den största diagnosgruppen är stroke. Vi träffar patienterna i subakut fas, efter sjukhusvård och för eventuell hemrehabilitering.

Som fysioterapeut ansvarar du för bedömning, analys och åtgärder avseende motoriska funktioner såsom gång, förflyttning, balans och muskelfunktion. Teamarbetet är av central betydelse, alla bedömningar och åtgärder sker i nära samarbete med övriga medlemmar i teamet. Åtgärderna utgår från den rehabiliteringsplan som skapas tillsammans med patienten och teamet. Som fysioterapeut har du såväl individuella besök som besök tillsammans med övriga professioner i teamet. Vi har även patientgrupper på mottagningen där fysioterapeuten är delaktig i träningsgrupperna. Handledning av studenter ingår i tjänsten.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut. Erfarenhet och intresse av rehabilitering och specifikt teambaserat arbete med hjärnskador är meriterande. Det är även positivt om du har erfarenhet av utvecklingsarbete samt handledning av studenter. B-körkort är önskvärt.

Din kompetens


Arbetet innebär nära kontakt med patient och personal vilket ställer krav på en väl utvecklad samarbetsförmåga och organisationsförmåga. Du har ett patientfokuserat arbetssätt samt trivs med att arbeta i team. Vi ser gärna att du har en förmåga att kunna prioritera och skapa struktur bland dina olika arbetsuppgifter. I vår rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder


Vi erbjuder ett vikariat på heltid från 240422 till 250630. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Fysioterapeut: Johanna Jansson 018-611 24 48
Bitr. Avdelningschef: Nina Nabb 018- 617 53 61
Facklig kontaktperson Fysioterapeuterna: Anna Renberg 018-611 24 87

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.