Tillbaka

Vi söker en kvalitetssamordnare/QA manager till UCR:s QA-grupp

Referensnummer AS182/2024
Sista ansökan 2024-03-03
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde sjukhusadministrationen

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Uppsala Clinical Research Center (UCR) är en centrumbildning inom Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset. UCR har som uppdrag att förbättra hälsan hos människor i Sverige och hela världen.

Vi erbjuder rådgivning och service inom klinisk forskning samt kvalitetsuppföljning inom hälso- och sjukvården. Våra uppdragsgivare är huvudsakligen akademiska forskare, läkemedelsföretag och medicintekniska företag. Inom UCR finns idag ca 120 medarbetare fördelade på sektionerna klinisk forskning, biostatistik, kvalitetsregister och support. Gruppen för kvalitetssäkring (Quality Assurance) är organiserad direkt under verksamhetschefen och består idag av tre kvalitetssamordnare (Quality Assurance Managers).  

QA-gruppen har en viktig roll i att bidra med att utforma kvalitetsledningssystemets processer för att säkerställa kvalitet och uppfyllnad av olika krav och regelverk som är tillämpbara på UCR:s verksamhet, och för att utveckla och stärka UCRs verksamhet.

Ditt uppdrag


Vi erbjuder dig ett utvecklande och varierande arbete där verksamhetens bredd gör både arbetsuppgifter och frågeställningar mångfacetterade. Du kommer huvudsakligen att jobba med kvalitetssäkring genom förvaltning och utveckling av UCR:s kvalitetsledningssystem och dess processer i syfte att uppnå effektiva arbetssätt samtidigt som krav uppfylls.

Arbetsuppgifterna kommer att omfatta granskning, uppdateringar och godkännande av styrande dokument, avvikelsehantering samt CAPA-hantering, riskhantering, leverantörsbedömningar, validering och interna audits respektive deltagande vid externa audits. Beroende på sökandes tidigare erfarenhet kan också att vara rådgivande i verksamheten samt utbildning ingå i arbetsuppgifterna.

Arbetet sker både självständigt och i nära samarbete med övriga kvalitetssamordnare och med många kontakter, såväl internt som externt. Rollen är varierande och kommer till viss del att formas efter din kompetens och ditt intresse.

Dina kvalifikationer


Vi vänder oss till dig som har en relevant naturvetenskaplig eller teknisk högskoleutbildning eller motsvarande. Du har ca 3-5 års dokumenterad erfarenhet av arbete i kvalitetsstyrd verksamhet inom relevant område, d.v.s. du har erfarenhet av att arbeta enligt ett kvalitetsledningssystem. Särskilt meriterande är:
  • erfarenhet av kvalitetsarbete inom klinisk forskning och ICH-GCP
  • erfarenhet av kvalitetssäkring och/eller validering inom datoriserade system för klinisk forskning (t.ex. enligt GAMP5)
  • erfarenhet av arbete med och utveckling av kvalitetsledningssystem enligt ISO 13485 eller ISO 9001

Din kompetens


För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:
  • god kommunikations- och samarbetsförmåga
  • god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift
  • god analytisk förmåga och noggrannhet

Dina personliga egenskaper kommer att väga tungt vid tillsättandet av den här tjänsten.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på 100%. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträdesdatum enligt överenskommelse.

Goda förutsättningar för balans i livet är viktigt för oss med möjligheter att delvis jobba hemifrån och vi har förmånliga villkor gällande bland annat semester. För att främja ett hållbart arbetsliv erbjuder vi friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Jessica Magnusson, 072-207 09 23, jessica.magnusson@ucr.uu.se
Facklig representant nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.