Tillbaka

Undersköterskor/omvårdnadsassistenter till sommaren 2024 85C2

Referensnummer AS157/2024
Sista ansökan 2024-04-07
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Alla arbetsroller som finns inom geriatriken har en sak gemensamt, det är meningsfullt, spännande och utvecklande att arbeta i verksamhetsområde geriatrik. Våra verktyg är vetenskap och beprövad erfarenhet och till vår hjälp har vi Akademiska sjukhusets samlade resurser. Vi vågar prova nya vägar och vår drivkraft är att göra skillnad för våra patienter varje dag. Vi arbetar ständigt med förbättring och har tagit fram nya arbetssätt för geriatriken där patienten sätts i centrum och alla professioners kompetens tas tillvara.

Tack vare framsteg inom medicin, vård och levnadsvanor blir vi allt äldre vilket medför nya krav på sjukvården. Vi möter en större patientgrupp och nya utmaningar. De patienter vi möter har ett helt liv i sin ryggsäck, ofta flera olika sjukdomar och kanske en komplex hälsosituation. Just nu befinner vi oss i en utvecklings och expanderingsfas. Vi flyttade under hösten vår verksamhet till 85-huset och öppnade då upp vårdplatser. Hos oss på neurogeriatriska avdelningen vårdas främst strokepatienter men även patienter med andra neurologiska sjukdomar.

Ditt uppdrag


Som undersköterska innebär det att arbeta nära patienten, du ska kunna bidra till att tillgodose patientens individuella omvårdnadsbehov. Undersköterskor hjälper bl.a. patienterna med personlig hygien och av- och påklädning och inom geriatriken sker det via ett rehabiliterande förhållningssätt. Det innebär att patienten ska bibehålla och göra det de själva kan och/eller träna på att återfå sin förmåga de hade innan sjukvårdstillfället. Du ansvarar tillsammans med sjuksköterskan för att bedriva en patientsäker vård genom att bedöma risker för trycksår, fall, malnutrition m.m. Tillsammans med teamet sätter ni in åtgärder och utvärderar dessa för att minimera risken att vårdskador uppstår.

På geriatriken får du som undersköterska en kunskapsbredd, då våra patienter ofta har komplexa omvårdnadsbehov. Du kombinerar omvårdnadsarbetet med att utföra övriga arbetsuppgifter så som dokumentera i journalsystemet, NEWS-kontroller, venprovtagning, kateterhantering- och sättning, såromläggning och att koppla sondmat m.m.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är utbildad undersköterska, sjuksköterskestudent från termin 3 eller läkarstudent från termin 6. Du har god kunskap och färdighet inom vård- och omsorgsyrket. Du har även god datavana och det är meriterande om du kan journalsystemet Cosmic.

Din kompetens


Vi värdesätter ett positivt arbetsklimat där alla medarbetare trivs och känner sig trygga. Vi söker dig som tycker om att arbeta med äldre människor, vill arbeta i ett multiprofessionellt team, har ett gott bemötande och god samarbetsförmåga.

Du tycker om att arbeta med äldre människor, har ett gott bemötande samt en bra samarbetsförmåga. Du är också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Som person är du positiv, ansvarsfull och empatisk med vilja och förmåga att se patientens behov och bidra till en god arbetsmiljö. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder


Vi kan erbjuda dig ett sommarvikariat mellan perioden v. 24-34, med möjlighet till förlängning eller timanställning. Vi ser gärna att du jobbar samtliga veckor alternativt i period 1 v. (24-) 25-29 eller period 2 v. 29-33 (-34).

Hos oss får du en anpassad introduktion utifrån dina tidigare erfarenheter. Du får en introduktion med en erfaren undersköterska och en introduktionsdag på kliniskt utbildningscenter, KTC där du får träna på venprovtagning, KAD-sättning, sondmatkoppling, förflyttningsteknik och HLR.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här

Vill du veta mer?


Avdelningschef Erika Östlin 018-617 53 85
Facklig kontaktperson för kommunal nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kommer ske fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.