Tillbaka

Fyra forskar AT-block

Referensnummer AS138/2024
Sista ansökan 2024-03-03
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Akademiska sjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Fyra AT-block för forskare 18+12 månaders forskning vid Uppsala universitet.


I blocket ingår:
- invärtesmedicinska specialiteter 4.5 månader
- kirurgiska specialiteter 4.5 månader
- psykiatri 3 månader
- allmänmedicin 6 månader

Den kliniska tjänstgöringen varvas med forskning där klinisk tjänstgöring inleder och avslutar förordnandet. 

Forskarblocken tillsätts i samråd med företrädare för medicinska fakulteten och sjukhuset.

Dina kvalifikationer


Du som söker ska ha läkarexamensbevis vid tillträdet.

Då vi rekryterar för framtiden ser vi särskilt sökande med målsättning att fortsätta utvecklas i regionen även efter AT. Vi söker dig som är intresserad av att kombinera kliniskt arbete med medicinsk forskning. Det kliniska arbetet på universitetssjukhus kombineras med arbete i primärvård i glesbygd (Norduppland). Upp till 6 månaders klinisk erfarenhet som vikarierande läkare anses meriterande.

Andra erfarenheter (t.ex. arbete som läkarassistent, sjuksköterska, undersköterska samt andra yrken med kopplingar till hälso- och sjukvård) kan också vara meriterande. Forskningsmässigt bedöms forskning av sakkunniga och rangordnas efter genomförda meriter, exempelvis publikationer, avlagda examen, deltagande i konferenser, etc, samt potential i forskningsplan. Pedagogiska erfarenheter anses också meriterande. Anknytning till Uppsala universitet förutsättes avseende fortsatt forskning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Erbjudande om tjänst sker efter en sammanvägning av formella meriter, såväl kliniska som forskningsmässiga, samt intervjuer.

Viktig information om din ansökan


Då vi får ett stort antal ansökningar ber vi om din förståelse för att vi behöver få din ansökan på följande sätt:

- Skriv/kopiera in ditt personliga brev i rutan ”personligt brev”.
- Fyll i ansökningsformulärets fält för utbildning & arbetslivserfarenhet.
- Bifoga intyg, exempelvis tjänstgöringsintyg som styrker dina tjänstgöringar (tid och omfattning) och uppdrag samt övriga sammanställda meriter och referenser.
- Ett kortfattat forskningsprogram bifogas ansökan och för odisputerade intyg från handledare och prefekt om planerna för den forskningsverksamhet som ska ingå i blocket. Doktorander bifogar antagningsbesked från Uppsala universitet. Sökande som har forskartjänst eller utbildningsbidrag vid medicinska fakulteten bör bifoga intyg om detta.
- Språkkunskaper motsvarande svenska C1. Vid utländsk examen ska Svensk samhälls- och författningskunskap vara genomgången.
- Har du utländsk läkarexamen ska beslut från Socialstyrelsen om att göra allmäntjänstgöring, AT bifogas din ansökan.
-När du registrerar din ansökan kommer du få besvara ett antal frågor, vi tackar dig i förväg för att du tar dig tid att göra detta.
- Samtliga efterfrågade dokument ska bifogas ansökan senast sista ansökningsdag. Detta gäller även om du sökt tjänst på Akademiska sjukhuset tidigare. Det är inte möjligt att komplettera med intyg efter att ansökningstiden gått ut.

Vi erbjuder


Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här

Vill du veta mer?


AT-handläggare Johan Carlsson, 018 - 612 20 55
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer av sökande äger rum 18-19 mars. Vi vill ha din ansökan senast den 3 mars. Planerad start 2 september. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.