Tillbaka

Biträdande avdelningschef 85 B1

Referensnummer AS1234/2023
Sista ansökan 2024-04-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde neuro

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


På strokeavdelningen 85B1 har vi 15 vårdplatser, här vårdas vuxna patienter som har misstänkt eller bekräftad stroke. Vården av strokepatienter syftar till att det i akuta skedet begränsa skadan efter hjärninfarkt eller blödning. Vardagar mellan 09–15 ansvarar vi även för Rädda Hjärnan -flödet genom att möta upp akuta patienter med misstänkt stroke på röntgen samt ge behandling med blodförtunnande läkemedel. Efter behandlingen övervakar vi patienterna på våran övervakningssal. 

Hjärnan är det viktigaste vi har och den del som bestämmer över vår kropp och vilka vi är. Hjärnan är en gåta vi hela tiden lär oss mer om. Den styr allt vi gör, eller inte klarar av. Låter det spännande? Kom och bli en del av vårt fantastiska team! Vi har ett tätt samarbete över avdelningsgränserna för att lägga fokus på arbetsmiljö och göra det bästa för våra medarbetare. Vi har ett aktivt ledarskap som bidrar till struktur och god arbetsmiljö vilket är mycket viktigt för oss. 

Ditt uppdrag


Vi ska nu utöka med ytterligare en biträdande avdelningschef och söker dig som vill vara delaktig och utveckla en verksamhet som fokuserar på både personal och patienter. Du arbetar 50% kliniskt i din profession och 50% i ditt chefsuppdrag.

I ditt chefsuppdrag ingår det att leda, planera, följa upp och utveckla det dagliga arbetet samt långsiktiga projekt i verksamheten, bl a en av sjukhusets KUA (klinisk utvecklingsavdelning) som blir en del av vår verksamhet from februari 2024. Du har ett nära samarbete med avdelningschef, biträdande avdelningschef och avdelningens bemanningsassistent. Du är delaktig i patientflöden, arbetsmiljöfrågor, bemanningsfrågor, rekrytering, reflektionsstunder och avdelningsmöten. Du är direkt underställd mig som avdelningschef och ersätter mig vid frånvaro. 

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har ett genuint intresse för ledarskap. Du har tidigare arbetat i ledande befattning, alternativt har tydliga ledaregenskaper. Du har arbetat mer än ett par år som sjuksköterska och förväntas vara ett stöd för personalen och hjälpa de att prioritera och planera det dagliga arbetet . Det är viktigt att du är strukturerad, kommunikativ samt har förmåga att fatta och genomföra beslut. Som person söker jag dig som är prestigelös, samarbetsvillig och ansvarstagande. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder ett visstidsförordnande på 3 år som biträdande avdelningschef och en tillsvidareanställning i din grundprofession. Arbetstiden delas lika mellan chefsuppdrag och kliniskt arbete i patientvården. Lön och tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


För att få ytterligare information är du varmt välkommen att kontakta:
Avdelningschef Kattia Quintanilla, 018-611 70 65
Facklig kontaktperson för vårdförbundet nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.