Tillbaka

85B1 -Vi söker strokeassistenter inom den akuta strokevården

Referensnummer AS1273/2023
Sista ansökan 2024-05-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde neuro

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Avdelning 85B ingår i verksamhetsområdet Neuro. Vi arbetar utifrån evidensbaserade metoder och lägger stor vikt på omvårdnad, vårdutveckling och forskning. Avdelning 85B har 14 vårdplatser för strokepatienter. Vården av strokepatienter syftar till att begränsa skadan efter akut hjärninfarkt eller blödning. Vårdpersonalens uppgift är att övervaka och kompensera för patientens eventuella bortfall av funktioner då patienten återhämtar sig från sin stroke.

På avdelning 85B arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, logopeder, dietist, läkare och en vårdplatskoordinator. Vi arbetar i team där våra olika kompetenser bidrar till att ge patienten en god, säker och omfattande vård. Det pågår flera utvecklings- och forskningsprojekt för att förbättra vården för våra patienter. De nationella riktlinjerna, Riksstroke, ligger till grund för avdelningens arbete. Vi tar hand om strokepatienterna direkt via akutmottagningen enligt ”Rädda hjärnan” vårdkedjan.

Ditt uppdrag


Avdelning 85B söker nu strokeassistenter till avdelningen för att primärt arbeta med ett spännande Rädda hjärnan uppdrag. Uppdraget ingår i ett projekt som påbörjas vinter 2023 och pågår under ett år.
I arbetet som strokeassistent ingår följande arbetsuppgifter:
  • Ha ansvar för Rädda hjärnan larm.
  • Arbeta efter upprättad arbetsbeskrivning kopplat till uppdraget.
  • Assisterar neurologjouren vid intravenös trombolys och trombektomi vid ischemisk stroke samt iv blodtryckssänkning vid intrakraniell blödning (ICH).
  • Övervaka patienten tillsammans med undersköterska på övervakningssal.
  • Ansvarar för platsläget på avdelningen i samråd med ansvarig sjuksköterska och läkare.
  • Administrativa arbetsuppgifter kopplat till Riksstroke. Skriva ett kvalitetsarbete kopplat till Riskstroke under handledning av ansvarig läkare.
  • Skriva remisser inom ett för definierat område.

På avdelningen pågår många aktiva parallella arbeten. Vi har fått utmärkelsen Årets Strokeenhet! Vi arbetar ständigt med att utveckla vården för patienterna som vårdas på avdelning 85B. Under hösten 2023 kommer vi bland annat att arbeta aktivt med strokekompetensutbildning och dokumentation.

Dina kvalifikationer


Du är läkarstuderande som har avslutat termin 8, med kandidatexamen och genomgången kurs i neurologi. Meriterande om du tidigare arbetat med strokevård och/eller neurologiska sjukdomar. 

Din kompetens


Vi förväntar oss att du har hög professionell drivkraft, samt att du är lösningsorienterad utifrån ett personcentrerat förhållningssätt. Du lockas av professionella utmaningar, där du utvecklas genom gravidvis ökat ansvar och trivs med att samarbete med andra yrkesprofessioner. För tjänsten krävs goda kunskaper i svenska, så väl i tal som i skrift.

Vi erbjuder


Vi erbjuder dig en timanställning som akut strokeassistent (ASA). Arbetstiden är förlagd mellan kl.15.00-21.30 vardagar och helger. Tillträde enligt överenskommelse. Rekrytering sker fortlöpande under annonseringsperioden. Introduktion planeras efter ditt behov och tidigare erfarenhet.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Kattia Quintanilla, 018–611 70 65 kattia.quintanilla@akademiska.se
Medicinskt ledningsansvarig (MLA) Signild Åsberg, 018-617 10 90 signild.asberg@akademiska.se
Facklig kontaktperson, Upplands Allmänna Läkarförening nås via växeln 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval, intervju och tillsättning sker löpande. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.