Tillbaka

Sjuksköterskor till hjärtavdelningarna 50 F/G

Referensnummer AS1116/2023
Sista ansökan 2024-03-17
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde hjärt- och lungsjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Vårt verksamhetsområde hjärt- och lungsjukdomar innefattar hjärtsjukdomar, lungsjukdomar och klinisk fysiologi. Hjärtavdelningarna bedriver högspecialiserad vård inom hjärtarytmi, hjärtsvikt och kranskärlsjukdom. På 50G tar vi emot akut sjuka hjärtpatienter dygnet runt. 50F är vår veckovårds- och dagvårdsavdelning med planerade ingrepp och behandlingar. Avdelningen är inte öppen under helgdagar. 

Ditt uppdrag


Som sjuksköterska hos oss har du möjlighet att arbeta på båda våra avdelningar. På 50G arbetar sjuksköterska och undersköterska tillsammans i team och ansvarar för 5-6 patienter på ett vårdlag. Våra patienter är ofta i behov av hjärtövervakning. Vi har ett vårdlag med högre vårdnivå där patienter som har behov av icke invasivt andningsunderstöd och artärnål kan behandlas.  

På 50F tar vi i dagsläget emot ca åtta patienter per dag för ett ingrepp, undersökning eller medicinsk behandling. Det kommer även patienter som skrivs in inför ingrepp nästkommande dag. Arbetet fördelas på morgonen mellan sjuksköterskor, undersköterskor och läkare.  

Dina kvalifikationer


Du är välkommen att arbeta hos oss både som nyutbildad sjuksköterska och som sjuksköterska med mer erfarenhet. Vi vill att du är motiverad och ansvarsfull i ditt arbete och att du gillar ett växlande arbetstempo. Vi vill att du har god förmåga att samarbeta och vill bidra till en god arbetsmiljö. Trivseln är viktig och vi värderar personlig lämplighet högt i rekryteringen. 

Vi erbjuder


Vi erbjuder en fast anställning med en tillträdesdag som vi kommer överens om. 

Det ingår sex veckors inskolning och fyra introdagar med teori varvat med praktiska moment som t.ex. A-HLR. Du deltar i ett introduktionsprogram som löper över ditt första år hos oss. Du har även fyra schemalagda studiedagar varje år. Om du är nyutexaminerad sjuksköterska deltar du i KUÅ – Kliniskt Utvecklings År - som är ett sjukhusövergripande program på 20% av arbetstiden. 

Hos oss kan du förutom nya utmaningar i det dagliga arbetet också söka rotationstjänst mot PCI lab och arytmilab. Vi är en forskningsintensiv sektion och du har också möjlighet att söka ekonomiskt bidrag från vårt FoUU råd för att under 3 månader arbeta med utvecklingsprojekt. Du får då en utsedd handledare som hjälp och stöd i arbetet. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Anna Länsberg , 018-617 44 91
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning sker löpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.