Tillbaka

Skötare till nytt team – BUP ätstörningsenhet

Referensnummer AS1141/2023
Sista ansökan 2023-10-10
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Nytt uppdrag - högspecialiserad vård för patienter med svårbehandlad ätstörning


Akademiska sjukhuset har som ett av tre sjukhus i Sverige fått i uppdrag att bedriva nationell högspecialiserad vård för barn och unga med svårbehandlad ätstörning. Nu ges därför en unik möjlighet till dig som skötare att bli en del av detta spännande arbete. Vill du vara med oss på denna resa?

Vår verksamhet


Ätstörningsenheten för barn och unga tillhör barn- och ungdomspsykiatrin i Region Uppsala och vi ansvarar för patienter upp till 18 år som är i behov av specialiserad psykiatrisk hälso- och sjukvård relaterat till ätstörning. Vi erbjuder i nuläget öppenvårdsbehandling och dagvårdsbehandling. Vi värdesätter att arbeta i team och bygger vår behandling på familjebaserad behandling (FBT) där familjen är oerhört viktig i patientens väg mot tillfrisknad.

Vårt utökade uppdrag gällande nationell högspecialiserad vård kommer från Socialstyrelsen och kommer bland annat att innebära att genomföra bedömning om fortsatt behandling, bedriva en heldygnsvård utifrån särskilda villkor samt att ansvara för delar av den efterföljande uppföljning för patienter som erbjudits behandling.

Ditt uppdrag


Som skötare är du en av de som arbetar närmast patienten och dennes familj. Att bygga trygga och lyhörda vårdrelationer är ditt fokus och som en del av teamet bidra till helhetssyn kring patienten. Måltidsstöd, stödjande insatser och stödjande samtal riktade både till patient och familj kommer utgöra grunden i omvårdnaden.

Att vi är kreativa, lösningsfokuserade och bygger förutsättningar för ett gott samarbete med öppen dialog inom enheten kommer vara viktiga ingredienser i vårt arbete – tillsammans med en portion uthållighet. I ditt uppdrag kommer det finnas inslag av både intern och extern handledning, så ett intresse av att dela med dig av din kunskap till andra kommer ha en betydelsefull roll.

Dina kvalifikationer


Du som söker har examen från omvårdnadsprogrammet med psykiatrisk inriktning, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Meriterande med erfarenhet av ätstörningsbehandling och barn- och ungdomspsykiatrisk slutenvård.

Din kompetens


Du är trygg, har självinsikt och har en förmåga att skilja på det personliga och professionella. Du har förmåga att sätta sig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Du är idérik, nytänkande och hittar nya angreppssätt i ditt praktiska arbete. Du förblir motiverad och arbetar på, även när hinder uppstår, tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda. Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Arbetstid dag/kväll och helg. Inför anställning kommer kontroll att göras i misstanke- och belastningsregister.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Maria Stefansson, 018-611 59 74
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.