Tillbaka

Specialistläkare inom verksamhetsområde infektionssjukdomar

Referensnummer AS1131/2023
Sista ansökan 2023-10-08
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde infektionssjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Verksamhetsområde infektionssjukdomar har ett regions- och länsövergripande ansvar för specialiserad infektionssjukvård med öppen och sluten vård. Kliniken har också en viktig uppgift inom den högspecialiserade intensivvården och transplantationsverksamheten.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad läkare och specialist inom infektionssjukdomar med erfarenheter inom handledning och utbildning, patientsäkerhetsarbete och intresse av verksamhetsutveckling.

Tjänstgöring omfattar mottagnings-/avdelningstjänstgöring, jourtjänstgöring (både primär, natt och helgbakjour utifrån erfarenhet) samt konsultarbete inom ämnet infektionssjukdomar, där stöd till den högspecialiserade vården är en viktig del. 

Din kompetens


Du är en god teamledare som skapar delaktighet och engagemang i din grupp och naturligtvis sätter du alltid patienten i fokus. Du är tydlig och kommunikativ i ditt ledarskap, i vilket du är drivande och motiverande, och du tillvaratar dina medarbetares idéer och visar uppskattning.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning med 100% tjänstgöringsgrad. Jour och beredskapstjänstgöring ingår. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Anne Eriksson, 018-611 28 14
Verksamhetschef Fredrik Sund, 018-611 28 08
Facklig representant, SACO Susanne Fälth, 018-617 56 08

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. 

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.