Tillbaka

Undersköterska till kirurgmottagningen

Referensnummer AS1119/2023
Sista ansökan 2023-10-15
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Endoskopimottagningen är en del av kirurgmottagningen på Akademiska sjukhuset och tillhör verksamhetsområde kirurgi. Här bedrivs endoskopisk verksamhet (med cirka 5500 undersökningar årligen) omfattande bland annat gastroskopi, koloskopi, dubbelballongendoskopi, endoskopiskt ultraljud, ERCP samt PEG inläggning.

Verksamhetsområde kirurgi består av tre kirurgiska vårdavdelningar samt kirurgmottagningen. På mottagningen jobbar undersköterskor, sjuksköterskor, kontaktsjuksköterskor, stomi- och tarmterapeut samt medicinska sekreterare. Patienter remitteras till mottagningen från hela landet och vi tar även emot konsultpatienter från egen och andra kliniker på Akademiska sjukhuset för undersökning och behandling.

Ditt uppdrag


Vi erbjuder dig ett roligt arbete med utvecklingsmöjligheter och trevliga medarbetare. I din roll som undersköterska på endoskopimottagningen kommer du att ingå i ett team bestående av läkare (från medicinsk och kirurgisk specialitet), sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare. I dina arbetsuppgifter ingår att förbereda samt assistera läkarna vid olika endoskopiska undersökningar, provtagning och provhantering samt vissa administrativa arbetsuppgifter. I arbetet ingår även att rotera till operationsavdelningen för att assistera vid ERCP undersökningar.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är utbildad undersköterska med minst 5 års erfarenhet i yrket. Tidigare erfarenhet från kirurgisk verksamhet eller operationsavdelning är meriterande.

Egenskaper vi ser som viktiga är att du är nyfiken, intresserad av att utveckla dig, är tekniskt intresserad, och har förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du tycker om att arbeta i team och har lätt att samarbete med andra. Verksamheten är både planerad och akut så ett flexibelt arbetssätt och god samarbetsförmåga är viktigt. Du har ett gott bemötande både gentemot patienter och kollegor. Att du sätter patienten i centrum ser vi som en självklarhet. Vi värdesätter personlig lämplighet högt.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd till vardagar.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Charlotta Marquardt, 018-611 45 42
Biträdande avdelningschef Emma Strandqvist, 018-617 15 77
Facklig kontaktperson Kommunal Christina Holmgren, 018-611 70 90

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Viktig information gällande din anställning:
Sedan den 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att det krävs ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska. Du kan läsa mer om de nya lagkraven här: https://legitimation.socialstyrelsen.se/skyddad-yrkestitel-for-underskoterska/information-om-skyddad-yrkestitel/ Med anledning av de nationella lagkraven kan du komma att få titeln omvårdnadsassistent i ditt anställningskontrakt.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.