Tillbaka

Överläkare inom endokrinologi med inriktning tyroideasjukdomar

Referensnummer AS1118/2023
Sista ansökan 2023-10-05
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde specialmedicin, hud och reumatologi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Endokrin och diabetessektionen vid Akademiska sjukhuset i Uppsala söker nu en överläkare inom endokrinologi och diabetologi.

Ditt uppdrag


Uppdraget innebär att arbeta självständigt med patienter med endokrina sjukdomar, inkluderandes diabetes, övervikt och osteoporos. Arbete på mottagning, dagvård, slutenvård, samt eventuellt medicinakut ingår. Du kommer även att leda sektionens arbete inom tyroideasjukdomar, samt att driva forskning inom detsamma. Aktivt deltagande i handledning, utbildning och fortbildning av juniora kollegor är också en del av uppdraget. Sektionen arbetar inom multiprofessionella team runt patienterna.

Dina kvalifikationer


Du ska vara disputerad specialistläkare/överläkare inom endokrinologi med minst 5 års klinisk erfarenhet av heltidsarbete inom endokrinologi med inriktning mot tyroideasjukdomar. Dubbelspecialisering med internmedicin är meriterande.

Klinisk erfarenhet av endokrinologi med inriktning mot tyroideasjukdomar på universitetssjukhusnivå är starkt meriterande, samt erfarenhet av arbete i nationella nätverk inom tyroideasjukdomar. Likaledes är forskning med avlagd doktorsexamen inom tyroideasjukdomar starkt meriterande.

Erfarenhet av ledningsgruppsarbete och studierektorskap är meriterande. Stor hänsyn kommer tas vad gäller personlig kompetens och förmåga att samarbeta med kollegor och övrig vårdpersonal, samt erfarenhet av arbete vid sektionen för endokrinologi på Akademiska Sjukhuset i Uppsala.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på 100% med start efter överenskommelse. Möjlighet till uttag av egen-finansierad forskningstid finns.   

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Niclas Abrahamsson, 0186114397
Facklig kontaktperson Jarl Hellman, nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.
Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.