Tillbaka

Akutmottagningen för vuxenpsykiatri söker receptarie

Referensnummer AS1115/2023
Sista ansökan 2023-10-05
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Sektion akut- och konsultpsykiatri består av akutmottagningen för vuxenpsykiatri som har jourverksamhet dygnet runt, en psykiatrisk akutvårdsavdelning (PAVA) med 12 vårdplatser samt ett mobilt team. Till akutmottagningen kommer patienter dygnet runt via egenanmälan/besök men också med polis, ambulans, kriminalvård samt från andra sjukvårdsinstanser.

Till psykiatriska akutvårdsavdelningen skrivs de patienter in som behöver en kortare eller längre vårdtid. Inläggningstiden på PAVA är ca 1-3 dagar och sedan blir patienterna antingen utskrivna eller så får de komma till en avdelning i huset om de behöver en längre vårdtid. På akutmottagningen för vuxenpsykiatri och psykiatriska akutvårdsavdelningen arbetar vi i team, sjuksköterskor, skötare, läkare och kurator.

Vi söker nu en receptarie till teamet, som vill vara med och vidareutveckla verksamheten. Tanken är att införa och utvärdera en ny tjänst där du bidrar med din kompetens inom slutstegen i läkemedelshantering, närmast patienten. Det övergripande syftet är att uppnå en säker, rationell och kostnadseffektiv läkemedelsprocess.  

Ditt uppdrag


En huvudsaklig arbetsuppgift kommer att vara iordningställande och utlämnande av perorala läkemedel till patienter på mottagningen och avdelningen. I just denna del av läkemedelsprocessen ser vi att den farmaceutiska kompetensen kan ge en kvalitetsökning i fråga om patientinformation och rimlighetsbedömning. Du kommer i och med arbetsuppgifterna att komma i kontakt med olika patientgrupper med skilda behov. Det är därför av värde att du som person är empatisk, har god förmåga att ge anpassad information och att samarbeta med övriga teamet kring patienten. Eftersom tjänsten är helt ny finns utrymme för dig som tillträder att utveckla arbetssättet. Vi ser därför gärna att du som söker har erfarenhet av utvecklingsarbete och/eller patientnära arbetsuppgifter.

Tilltänka arbetsuppgifter innefattar bland annat:
  • Iordningställa och dela ut stående ordinationer av perorala läkemedel. 
  • Förbereda och dela ut läkemedel som skall skickas med vid utskrivning från avdelningen eller vid hemgång från mottagningen.
  • Information och kunskapsstöd till övrig personal på avdelningen. Bland annat kan introduktion för ny personal ingå. 
  • Stötta och avlasta i läkemedelshanteringen.
  • Stort ansvar för löpande utformning samt utvärdering av den nya tjänsten.


Dina kvalifikationer


Vi ser att du har en receptarieexamen (farm. kandidat). Erfarenhet av arbete som receptarie på en psykiatrisk vårdavdelning där patienter med psykiatrisk problematik vårdas är ett krav. Vana av att arbeta i Agresso samt journalsystemet Cosmic är meriterande. 

Din kompetens


Du behöver ha en god förmåga att arbeta självständigt med eget driv att utveckla tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Arbetet kräver att du kan kommunicera väl i tal och skrift på svenska och att du är van att arbeta i Office-paketet.

Vi erbjuder


Då detta är en ny tjänst erbjuder vi till en början en projektanställning under ett års tid med möjlighet till en tillsvidareanställning. Anställningen omfattar tjänstgöring dagtid, måndag-fredag på avdelningen. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Nahid Asplund, 018-611 21 28, nahid.asplund@akademiska.se
Facklig kontaktperson kan nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Anställning kan ske innan ansökningstidens utgång, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.