Tillbaka

Biomedicinsk analytiker till klinisk kemi och farmakologi

Referensnummer AS1114/2023
Sista ansökan 2023-10-05
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde akademiska laboratoriet

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Klinisk kemi och farmakologi (KKF) är en del av verksamhetsområdet akademiska laboratoriet. Vi är en högspecialiserad verksamhet som utför diagnostik dygnet runt och tillhandahåller vägledning inom områden kemi och farmakologi. Analyserna är snabba och kvalitetssäkrade i syfte att effektivisera sjukvårdens processer samt att stödja forskning och utveckling. Vi ger även stöd för patientnära verksamhet inom sluten och öppen vård. Inom KKF arbetar cirka 140 medarbetare. Verksamheten är ackrediterad enligt ISO 15189.

Ditt uppdrag


Vi söker nu en engagerad och motiverad medarbetare till området specialanalyser inom avdelningen för klinisk kemi och farmakologi. Arbetet inom specialanalyser är för tillfället förlagt till dagtid, men avdelningen bedriver verksamhet dygnet runt. Du kommer anställas till avdelningen för klinisk kemi och farmakologi.

Att vara biomedicinsk analytiker på Akademiska sjukhuset är ett omväxlande, betydelsefullt och utvecklande arbete. Du får arbeta på ett universitetssjukhus med fokus på patienten men även på forskning och utbildning. Dessutom strävar vi alltid efter att vara en attraktiv arbetsplats med engagerade kollegor och ett gott ledarskap. Hos oss kommer du att arbeta i en högteknologisk miljö, där du har en betydelsefull roll inom diagnostik, utbildning, information och kvalitetssäkring.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker eller har motsvarande kompetenser som arbetsgivaren anser lämplig. Dokumenterad erfarenhet av ELISA/RIA-metodik i klinisk rutinverksamhet är starkt meriterande.

Din kompetens


Förutom utbildning och kunskap värderar vi självklart din personlighet högt. För att lyckas och trivas i rollen behöver du vara noggrann, flexibel och lyhörd. Du är ödmjuk, bra på att samarbeta och du delar gärna med dig av dina kunskaper. Du behöver trivas med att arbeta självständigt och vara bra på att fatta egna beslut. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet och förmåga att snabbt komma in i arbetet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Simin Tahmasebpoor, 018–617 06 90, Simin.tahmasebpoor@akademiska.se
Facklig kontaktperson Katarina Uisk Naturvetarna, 018–611 37 06

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Anställningsintervjuer för denna tjänst hålls löpande, och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonstiden löpt ut.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.