Tillbaka

Affektiv mottagning 3 söker sjuksköterska

Referensnummer AS797/2023
Sista ansökan 2023-10-29
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Affektiv mottagning 3 är en öppenvårdsmottagning inom specialistpsykiatrin i Uppsala. Vår målgrupp är personer över 25 år med en eller flera av diagnoserna bipolär sjukdom, depression, ångestsyndrom och personlighetssyndrom, samt viss samsjuklighet med andra psykiatriska tillstånd utöver de affektiva diagnoserna. I mottagningens tvärprofessionella team arbetar sjuksköterskor, psykologer, läkare, kuratorer, skötare och rehabkoordinator.

På mottagningen fokuserar vi även på utvecklingsarbete vilket innebär att vi lägger stor vikt vid delaktighet av utvecklingsinriktat arbete. Handledning och träffar med kollegor är några av våra instrument för kvalitetssäkring.

Ditt uppdrag


Arbetet på mottagningen är självständigt och som sjuksköterska arbetar man med suicidprevention, psykoedukation, krishantering, läkemedelsinsättning, läkemedelsuppföljningar samt samordning kring våra patienter. I arbetet ingår även telefonrådgivning, recepthantering och kontakt med patienter via 1177.se.

Även medicintekniska arbetsuppgifter såsom EKG, blodtryck, puls samt drogscreeningar förekommer. Du som börjar hos oss kommer ingå i en mycket trevlig arbetsgrupp med kompetenta, kreativa och handlingskraftiga kollegor i ett sammanhang med tydliga rutiner och riktlinjer i kombination med professionell frihet och autonomi. Vi har en positiv lösningsfokuserad mottagningskultur med mycket skratt och gott samarbete över professionsgränser. Detta märks när du är på mottagningen och syns i våra medarbetarenkäter. Vi är stolta över vår mottagning och glada att vi nu kan välkomna ytterligare en kollega.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är specialistutbildad sjuksköterska med inriktning psykiatri, alternativt grundutbildad sjuksköterska med erfarenhet och intresse för psykiatri.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid.. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Arbetet på mottagningen bedrivs måndag till fredag under dagtid. Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Inför tillsättning kommer utdrag ur misstanke- och belastningsregistret att göras.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Susanne Ruckman Forsblom, 018–6112508
Biträdande avdelningschef Maria Stenström, 018–6112013
Facklig representant nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden och anställning kan ske innan ansökningstidens utgång, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.