Tillbaka

Undersköterska till strålbehandlingen

Referensnummer AS1112/2023
Sista ansökan 2023-09-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Strålbehandlingen i Uppsala är en del av verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar och vi behandlar patienter med cancersjukdom. Vi har flyttat till nya lokaler med nya utrustning bestående av fyra linjäracceleratorer, datortomograf, MR-kamera och MR-linac samt två HDR efterladdare vid brachyenheten.

Ditt uppdrag


Dina arbetsuppgifter hos oss blir att tillsammans med ordinarie strålbehandlingspersonal assistera vid strålbehandlingsarbete och ge ett omhändertagande av hög kvalitet. Du ska utföra sedvanliga undersköterska uppgifter såsom ta urin-sticka, göra bladderscan och viss såromläggning. Du ska också arbeta med andra sedvanliga uppgifter för undersköterska på strålbehandling där vissa administrativa uppgifter kan förekomma. Du ska ha förmåga att se helheten och kunna tänka logiskt. Arbetet hos oss kräver ett nära multiprofessionellt samarbete med läkare, specialistsjuksköterskor, undersköterskor, sjukhusfysiker och ingenjörer.

Dina kvalifikationer


Krav: Du är utbildad undersköterska med minst två års erfarenhet av yrket. Helst ser vi att du har yrkesbevis för undersköterska från Socialstyrelsen. Kunskaper i svenska språket motsvarande lägst nivå C1. Du har en god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska tycka om att arbeta i en högteknologisk miljö där man kombinera teknik och omvårdnad. Meriterande är erfarenhet inom strålbehandling eller onkologiskvård.

Din kompetens


Du är lyhörd för patientens behov och flexibel i ditt arbetssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd måndag-fredag dagtid. Provanställning om högst 6 månader kan komma att tillämpas. 

Strålbehandling är en dynamisk arbetsplats där det händer mycket utvecklingsarbete och forskning hela tiden. Det finns möjlighet att utveckla sig genom att lära sig olika arbetsuppgifter under olika moment.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Lavinia Akoth Okoth, 0722-45 25 07, lavinia.akoth.okoth@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Nassrin Yosefi, 0722-07 48 52, nassrin.yosefi.salekdeh@akademiska.se
Facklig företrädare nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Viktig information gällande din anställning:
Sedan den 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att det krävs ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska. Du kan läsa mer om de nya lagkraven här: https://legitimation.socialstyrelsen.se/skyddad-yrkestitel-for-underskoterska/information-om-skyddad-yrkestitel/ Med anledning av de nationella lagkraven kan du komma att få titeln omvårdnadsassistent i ditt anställningskontrakt.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.