Tillbaka

Avdelningschef till lungmedicin

Referensnummer AS1110/2023
Sista ansökan 2023-10-15
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Den lungmedicinska slutenvårdsavdelningen 50E ingår i sektionen för lungmedicin och allergologi inom verksamhetsområdet hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi. Avdelningen har tolv vårdplatser där vården spänner mellan akutsjukvård och palliativ vård där några av de vanligaste diagnoserna är KOL, lungfibros, respiratorisk insufficiens, sömnapné och lungcancer.

Vår sektion, som är relativt liten, kännetecknas av en god stämning och ett gott och nära samarbete mellan olika yrkesgrupper med korta beslutsvägar.

Ditt uppdrag


Som avdelningschef är du direkt underställd biträdande verksamhetschef och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Du har ansvar för medarbetare och ekonomi och arbetar strategiskt och leder arbetet mot verksamhetens mål. Att säkerställa att avdelningen håller en hög kvalitet i omvårdnadsarbetet med patientsäkerhet i fokus är en viktig del i ditt arbete. Tillsammans med dina medarbetare, biträdande avdelningschef, övriga chefer på sektionen samt övriga chefer inom verksamhetsområdet driver du aktivt avdelningens utveckling framåt.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Tidigare erfarenhet av arbete som chef ser vi som högst meriterande. 

Din kompetens


Vi söker dig som är intresserad av att leda och utveckla. Du är en naturlig ledare och inspirerande chef, som vill driva och utveckla vår verksamhet och dess medarbetare. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är noggrann och strävar efter att uppfylla mål och att hålla en hög patientsäkerhet och god kvalitet. Du arbetar bra tillsammans med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning i din grundprofession som legitimerad sjuksköterska och ett tidsbegränsat förordnande som avdelningschef på tre år, med möjlighet till förlängning. Vi erbjuder dig chefsutbildning inom sjukhusets chefsprogram och bland annat patientsäkerhetsutbildning inom sjukhusets övriga utbildningsprogram för chefer. Vi erbjuder också ett gott arbetsklimat i en trygg verksamhetsledningsgrupp med stort kollegialt stöd.

Tjänsten är på 100% och tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Biträdande verksamhetschef Cecilia Jakobsson, 018-611 00 00
HR-partner Olivia Laurent-Wijkmark, 018-611 00 00
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.