Tillbaka

Underläkarvikariat i barn- och ungdomsmedicin

Referensnummer AS1102/2023
Sista ansökan 2023-10-02
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Akademiska barnsjukhuset bedriver en bred och högspecialiserad barnsjukvård med nära samarbeten mellan de olika specialiteterna och övriga sjukhuset. Forskning, undervisning och kontinuerlig utveckling är viktiga inslag i vårt arbete.

Vi söker nu dig som har intresse av barnmedicin och vill pröva på specialiteten under ca åtta månader. Vi är en välbemannad ST-grupp men vi har just nu möjlighet att ta in en ny kollega då vi har föräldraledigheter bland medarbetarna.

Ditt uppdrag


Dina placeringar kommer att vara på vår barnakutmottagning och vår akutvårdsavdelning och vid behov även på vår barnneurologiska avdelning. Du kommer att efter introduktion ingå i jourlinjen. Beroende på bemanningssituationen till hösten 2024 kan vikariatet komma att förlängas. Om det blir utrymme för ytterligare ST-tjänster kommer de att utannonseras.

Du kommer att ha en tilldelad handledare under ditt vikariat vilket innebär att du vid en eventuellt senare ST-tjänst kan tillgodoräkna dig tjänstgöringstiden.

Dina kvalifikationer


Du som söker har svensk läkarlegitimation, en god samarbets- och kommunikationsförmåga och ett intresse av barnmedicin. Erfarenhet av svensk sjukvård är en förutsättning för anställning. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper och förutsättningar att bidra till verksamheten. Forskningsaktivitet knuten till Akademiska barnsjukhuset är meriterande, liksom tidigare klinisk tjänst hos oss.

Vi erbjuder


Du erbjuds ett vikariat på åtta månader på Akademiska barnsjukhuset. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Ulrika Bäckman, Sektionschef akut barnsjukvård, ST-chef 018-617 09 72
Angelica Brekkan, ST-studierektor, 018-617 40 13
Henrik Hill, facklig representant UAL, 018-611 01 31

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut om lämplig sökande har intervjuats.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.