Tillbaka

Psykolog till Håbo- Enköpings psykiatrimottagning

Referensnummer AS1015/2023
Sista ansökan 2023-10-01
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Håbo- Enköpings psykiatrimottagning är en allmänpsykiatrisk mottagning för vuxna belägen i Enköping. Här utreds och behandlas medelsvåra till svåra förstämningssyndrom, ångestsjukdomar, ätstörningar, psykossjukdomar, beroendeproblematik, personlighetssyndrom och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Arbetet följer liknande rutiner som finns inom specialistpsykiatrin i Uppsala, med anpassning för de unika utmaningar som uppstår när en mottagning har ansvar för samtliga besvär som kräver psykiatrisk vård. Parallellt med vårt patientarbete jobbar vi aktivt med att utveckla både organisationen och de vårdprocesser som utgör grunden i vårt arbete. Enköping har bra kommunikationsmöjligheter med Uppsala, Stockholm och Västerås, och mottagningen är belägen i ljusa lokaler på gångavstånd från resecentrum.

Ditt uppdrag


Som psykolog arbetar du med andra psykologer liksom ett multiprofessionellt team bestående av läkare, sjuksköterskor, kuratorer, arbetsterapeut och skötare.

Du kommer i huvudsak att:
  • Arbeta med olika typer av bas- och fördjupade utredningar vid affektiva, neuropsykiatriska och personlighetsrelaterade frågeställningar
  • Genomföra bedömningar som en del av behandlingsplanering för interna och externa insatser
  • Arbeta med handledning och konsultation samt ha en aktiv medverkan i teamets utvecklingsarbete
  • I viss mån utföra psykologiskt behandlingsarbete individuellt och i grupp

Dina kvalifikationer


Du som söker är legitimerad psykolog. Tidigare vårderfarenhet, med större fokus på utrednings- och bedömningsarbete, liksom erfarenhet av digitala vårdmöten, är meriterande.

Din kompetens


Som person har du god samarbetsförmåga samt trivs med att jobba i team bestående av olika professioner och är mån om den sociala arbetsmiljön. Samtidigt är du också självständig och kan utifrån din profession fatta egna beslut. Du är målinriktad, effektiv och van vid att ha varierande arbetsuppgifter. Du är också empatisk, professionell, har integritet och sätter patienternas bästa i fokus. Du arbetar i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet.

Vi ser gärna att du som person även har ett engagemang och drivkraft i att arbeta med att utveckla vår organisation utifrån framtidens behov.

Vid tillsättningen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tjänst med tillsvidareanställning på heltid. Möjlighet till distansarbete när verksamheten tillåter. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Innan anställning kommer utdrag från Misstanke- och belastningsregister att tas.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Kristiina Lundgren 018-617 22 84
Psykolog /biträdande avdelningschef Pierre Mattisson 018 – 611 74 76

Facklig kontakt nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.