Tillbaka

Operationssjuksköterska med intresse för ryggkirurgi

Referensnummer AS1092/2023
Sista ansökan 2023-10-08
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi-, operation och intensivvård

Arbetsplatsbeskrivning

Vi på anestesi, operation och intensivvård tar hand om patienter och familjer som står inför en avgörande stund. För vissa är vi det sista hoppet. För andra skapar vi en möjlighet till ett bättre liv. Oavsett om du jobbar på steriltekniska avdelningen, i någon av våra flygande verksamheter, på intensivvårdsavdelningen eller på operation så har du en avgörande roll i avgörande stunder. Välkommen med din ansökan för att bli en del av oss.

Välkommen till ortopediska anestesi- och operationsavdelningen!


På avdelningen undersöker, behandlar, opererar och vårdar vi patienter med sjukdomar, skador och smärtor i rörelseapparaten. Verksamheten är bred med både akut och planerad kirurgi.  Huvudinriktningen är högspecialiserad vård inom sektionerna: rygg, fraktur, hand, fot, protes samt skuldra/knä.

Vår avdelning är uppdelad på slutenvård samt en dagkirurgisk del som har en egen pre-/postoperativ enhet i nära anslutning till operationssalar. Den utlysta tjänsten är förlagd till slutenvården.

Ditt uppdrag


Uppdraget som operationssjuksköterska med ansvar för ryggsektionen innebär att ca 20% av din arbetstid är administrativ, du har bland annat kontakt med företagsrepresentanter, övergripande ansvar för instrument och implantat tillhörande sektionen. Du har också ett nära samarbete med ryggortopederna, steriltekniska avdelningen och medicintekniskt ansvarig på avdelningen. Tillsammans med avdelningens utbildningssjuksköterska kommer du att ansvara för inskolning av ny personal inom din sektion.

Övrig tid arbetar du som operationssjuksköterska på avdelningen.
Du skolas in generellt på avdelningen för att, utöver ryggkirurgi, kunna hantera våra vanligaste ortopediska ingrepp som utförs på dag- och jourtid.

Att vara specialistsjuksköterska hos oss på ortopedoperation är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Hos oss blir du en del av ett skickligt team där vi stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Vi har en dynamisk arbetsmiljö och erbjuder ett omväxlande och stimulerande arbete där din roll är betydelsefull i samarbete med kollegorna i operationsteamet.  

Se gärna vår film där du får möta en av våra medarbetare som berättar om hur det är att arbeta som Operationssjuksköterska på Akademiska sjukhuset.

Som ny erbjuds du en individuellt anpassad introduktion. Vi har som mål att varje medarbetare ska ha en individuell kompetensutvecklingsplan. Planen tas fram och följs upp i medarbetarsamtalen för att säkerställa att den kontinuerliga kompetensutvecklingen svarar mot kraven för rollen som operationssjuksköterska hos oss. Kompetensutveckling sker sedan dels genom utbildning, men du får det även löpande genom det dagliga arbetet, tex genom att delta i olika förbättringsarbeten, arbetsgrupper och projekt. För att fortsätta att utvecklas och inspireras i vår profession har vi möjlighet att delta kurser och konferenser.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad operationssjuksköterska med minst tre års klinisk erfarenhet. Tidigare erfarenhet av ryggortopedi är ett krav, meriterande med erfarenhet av ytterligare ortopedi.

Din kompetens


Du sätter alltid patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Du är trygg, har självinsikt och har en förmåga att skilja på det personliga och professionella. Du ser helheter, tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa. Du bidrar med en positiv inställning som medverkar till en god arbetsmiljö. arbetar bra med andra människor, är lyhörd och löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är noggrann och strävar efter att uppfylla mål och kvalitetsstandard. Du talar klart och engagerat anpassat till situationen, du lyssnar in och är mottaglig för motparten. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse, veckoarbetstid 38,25 timmar. Arbetstiden är förlagd dag, kväll och helg. Provanställning kan komma att tillämpas. 

För dig som börjar jobba hos oss och kommer från annan ort finns möjlighet att ansöka om tillfällig personalbostad (med kontrakt upp till ett år). 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Margareta Eidenert, 018-611 96 86  
Biträdande avdelningschef Mia Torstensson 018-611 22 92 
Facklig företrädare nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.