Tillbaka

Fortbildnings- och kvalitetschef till VO ortopedi och handkirurgi

Referensnummer AS1088/2023
Sista ansökan 2023-09-29
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Verksamhetsområdet ortopedi och handkirurgi är en arbetsplats i ständig utveckling som består av en ortopedisk vuxenakutmottagning, omhändertagande av akuta och elektiva ortopediska tillstånd samt en barnortopedisk enhet med akut och elektiv verksamhet. Huvudinriktningen är såväl högspecialiserad som basorienterad ortopedisk vård inom sju olika sektioner indelade i proteskirurgi, ryggkirurgi, frakturkirurgi, skuldra/knäkirurgi, fotkirurgi, handkirurgi samt barnortopedi. Förutom patienter från Uppsala län handläggs ett stort antal riks/regionpatienter inom respektive subspecialitet och verksamhetsområdet har ett omfattande samarbete med ortopedklinikerna i regionen. Verksamhetsområdet har omkring 300 anställda. 

Forsknings- och kvalitetsenheten är en enhet bestående utav tre forskningssjuksköterskor, en kvalitetssamordnare/verksamhetsutvecklare och en forskningssekreterare. I gruppen ingår även vetenskaplig företrädare för verksamhetsområdet samt biträdande verksamhetschef med produktion och kvalitetsansvar. Gruppen ansvarar för ett stort antal både nationella och internationella studier samt har ett övergripande ansvar för vårdkvalitet. Detta sker genom nationellt registerarbete likväl som upprättande av kvalitetsledningssystem. Patientsäkerhetsarbetet är nära kopplat till verksamheten och uppföljning/avvikelsehantering. 

Ditt uppdrag


Som fortbildning- och kvalitetschef är du underställd verksamhetschefen. Du har personalansvar för medarbetarna inom gruppen, samt produktionsansvar och ekonomiskt ansvar för enheten. Utöver detta uppdrag ansvarar du för att etablera och vidareutveckla strukturen för medicinsk och akademisk fortbildning för samtliga yrkesprofessioner och har ett övergripande patientsäkerhetsansvar. I uppdraget ingår att verka på många arenor, såväl inom som utanför sjukvården, nationellt och internationellt, varför du behöver vara en god kommunikatör. 

Tjänsten är beräknad på 40% varför den lämpligen kombineras med kliniskt arbete inom lämplig del av verksamhetsområdet. 

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad läkare med specialistkompetens i ortopedi. Du är disputerad och har gedigen dokumenterad erfarenhet inom utbildning och handledning. För överläkartjänst krävs disputation i enlighet med Akademiska sjukhusets kravspecifikation. 

Din kompetens


Vi söker dig som är tydlig, lyhörd och engagerad i ditt ledarskap och som formulerar visioner och tydliggör syftet med verksamheten, men även hela verksamhetens behov. I dialog med medarbetarna sätter ni upp mål som skapar engagemang och resultat. Du driver enheten enligt målkort och givna ekonomiska ramar och gör nödvändiga prioriteringar med förståelse för ett universitetssjukhus särskilda uppdrag och förutsättningar. Som chef har du ett stort intresse för medarbetarna och ser till hela enhetens behov, stor vikt läggs vid personliga egenskaper. 

Vi erbjuder


I enlighet med vår chefspolicy erbjuder vi ett tidsbegränsat chefsförordnande på tre år med möjlighet till förlängning. Som grundanställning har du en tillsvidaretjänst som läkare. Jourarbete ingår efter överenskommelse med verksamhetschef. Tillträde efter överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Verksamhetschef Caroline Sköld, 018-617 15 47 
Facklig kontaktperson Greta Snellman, 018-611 71 73 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit även bevis om disputation.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.