Tillbaka

Avdelningschef till könsidentitetsmottagningen

Referensnummer AS787/2023
Sista ansökan 2023-09-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


På Akademiska sjukhuset är psykiatrin organiserad i fem sektioner varav sektionen för affektiva sjukdomar är en. På sektionen finns både heldygnsvård samt flera öppenvårdsmottagningar och på sektionen arbetar olika professioner i team kring patienterna. För att vi ska fortsätta driva en modern psykiatrisk vård med hög kvalitet arbetar vi aktivt med handledning, konsultation, utbildning, utredning samt behandling genom evidensbaserade metoder. Kontinuerlig utveckling av verksamheten är hos oss en självklarhet liksom forskning och undervisning. Tillsammans skapar vi en stimulerande och utvecklande arbetsplats där frihet under ansvar och interaktion med andra är självklara delar.

Könsidentitetsmottagningen är en samlad specialistmottagning som utför könsdysforiutredningar för alla åldrar. Vi har nu fått ett mycket glädjande besked, då vi i samverkan med Region Stockholm ska bedriva och utveckla nationell högspecialiserad vård (NVH) inom könsdysfori. Vi har lång erfarenhet, hög kompetens och arbetar i ett tvärprofessionellt team med läkare, psykolog, kurator och medicinsk sekreterare. Mottagningen har tidigare haft chefskap på deltid men då vi befinner i ett expansivt skede vill vi nu rekrytera en avdelningschef på heltid.

Ditt uppdrag


Vi söker en engagerad och driven avdelningschef med intresse för könsdysfori. Som avdelningschef är du direkt underställd biträdande verksamhetschefen och ingår i affektiva sektionens ledningsgrupp. Som chef leder och fördelar du det dagliga arbetet. Du ansvarar för ekonomi, personal, följa upp och utveckla verksamheten. Detta innebär att du ansvarar för medarbetarsamtal, lönesamtal, rehabiliteringsåtgärder, uppföljning av medarbetare och deras utveckling. Teamet har ett väletablerat samarbete med övrig specialistvård på Akademiska sjukhuset som är involverad i könsdysforivård, men också med andra regioner som remitterar personer med könsdysfori till könsidentitetsmottagningen vilket innebär att du även kommer att samverka brett med dessa aktörer.

Dina kvalifikationer


Du har högskoleexamen med inriktning som arbetsgivaren bedömer är relevant för uppdraget. Det är meriterande med erfarenhet av chefsuppdrag inom hälso- och sjukvård och erfarenhet av psykiatri. Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling samt skapa delaktighet och engagemang på arbetsplatsen. Du tar tillvara dina medarbetares olika kompetenser och trivs med att leda i verksamhet i utveckling. Du är öppen för nya arbetssätt och dina beslut är väl förankrade i verksamheten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Tjänsten som avdelningschef innebär en tillsvidareanställning i din grundprofession, med ett treårigt förordnande som avdelningschef. Tillträde sker enligt överenskommelse, provanställning kan komma att tillämpas. Inför tillsättning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Du kommer även fylla i en hälsodeklaration.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Biträdande verksamhetschef psykiatri - affektiva sjukdomar Tea Sundsten, 018-611 74 84, tea.sundsten@akademiska.se
Avdelningschef Susanne Ruckman Forsblom, 018-611 25 08
Sektionsadministratör Linnéa Johansson, 018-611 21 23
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.