Tillbaka

ST-läkare i plastikkirurgi

Referensnummer AS1086/2023
Sista ansökan 2023-10-06
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde plastik- och käkkirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Inom verksamhetsområdet plastikkirurgi och käkkirurgi bedrivs en stor del av sjukhusets högspecialiserade riks- och regionvård samt regionens två rikssjukvårdsuppdrag, allt i nära samarbete mellan olika specialiteter. Vi är en expansiv verksamhet med drygt 200 medarbetare. Våra profilområden är ledande i Sverige inom brännskadevård, läpp-käk-gomspaltskirurgi, kraniofacial kirurgi och mikrokirurgisk rekonstruktion. Vården av våra patienter sker i multidisciplinära team med representanter inom och utanför verksamhetsområdet. Vi fokuserar på ständig utveckling av vår verksamhet med patienten i fokus och vår verksamhet är kvalitetscertifierad enligt ISO 9001:2015 och SS-EN 15224:2017. I verksamheten ingår även ett labb för forskning om sårläkning, benregeneration och bindvävsaktivering. Ett flertal tvärprofessionella utvecklings- och forskningssamarbeten med olika aktörer inom sjukhuset och Uppsala universitet har etablerats.  

Ditt uppdrag


Vi söker nu dig som har ett genuint intresse för rekonstruktiv kirurgi, forskning och utveckling och som vill utbilda dig till plastikkirurg i Uppsala. Som ST-läkare på vår klinik är man en central person som förväntas bidra till verksamhetens goda samarbetsklimat, framåtanda och arbete mot klinisk utveckling. Vi har en stark forsknings- och utbildningsanda, och som ST-läkare hos oss kommer du delta aktivt i dessa aktiviteter som bedrivs kontinuerligt inom verksamhetsområdet. Erfarenhet från forsknings- och utvecklingsarbete är en förutsättning.

Dina kvalifikationer


Du behöver vara legitimerad läkare och kunna uppvisa en stark motivation till att bli plastikkirurg. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper så som initiativförmåga, flexibilitet och samarbetsförmåga. Kirurgisk erfarenhet och forskning inom plastikkirurgi är meriterande.

Vi erbjuder


Tjänsten är en tillsvidareanställning med provtjänstgöring under 6 månader. Jour och beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten. Som ST-läkare inom plastikkirurgi på Akademiska sjukhuset erbjuds du ett strukturerat utbildningsprogram, en motiverande arbetsplats och stort stöd i både forskning och klinik.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Läkarchef Maria Mani, 070-962 82 60 
ST-studierektor Eleonora Dimovska, 073-867 04 78
Facklig företrädande UAL nås via växeln, 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdatum.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.