Tillbaka

Bröst-/kontaktsjuksköterska till kirurgmottagningen

Referensnummer AS1085/2023
Sista ansökan 2023-10-08
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Till bröstmottagningen vänder sig personer som upptäckt en knöl i bröstet. Dessa erbjuds en tid till bröstsjuksköterskans mottagning för bedömning och vidare utredning. Till bröstmottagningen kommer även patienter som fått eller får en bröstcancerdiagnos vid sitt läkarbesök. Dessa patienter träffar kontaktsjuksköterska i samband med sitt läkarbesök. Bröstmottagningen samarbetar med fysioterapeut, kurator och sekreterare samt mammografienheten. På enheten bedrivs aktivt klinisk forskning.

Vi bedriver en internationellt och nationellt erkänd bröstkirurgi och behandling. Här arbetar vi i team för att erbjuda en snabb och effektiv vård för patienter med misstänkt och diagnosticerad bröstcancer. Vi planerar patientens behandling i samarbete med radiologer, kirurger, onkologer och patologer. De patienter som behöver opereras får sin operation på Samariterhemmets operationsavdelning. Bröstmottagningen ligger på Samariterhemmets sjukhus, centralt i Uppsala.

Ditt uppdrag


Arbetet är självständigt och stimulerande och då vi är en liten enhet är vi beroende av varandra. I din roll som sjuksköterska på bröstmottagningen kommer du dels ha egen mottagning, dels delta i läkarmottagningen. I arbetet ingår även att assistera läkaren vid olika undersökningar och ingrepp samt att planera för patientens fortsatta handläggning.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska sedan några år, gärna med erfarenhet av kirurgi eller onkologi. Du tycker om och kan arbeta självständigt, har logistisk förmåga och god kommunikation. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde snarast efter överenskommelse. Arbetstiden är förlagd till vardagar. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Charlotta Marquardt, 018-611 45 42
Biträdande avdelningschef Emma Strandqvist, 018-617 15 77                                               
Vårdförbundet vx 0771-420420

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan senast 8/10. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.