Tillbaka

Barnmorska till Auroraverksamheten, Akademiska sjukhuset

Referensnummer AS1083/2023
Sista ansökan 2023-10-22
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde kvinnosjukvård

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Är du den barnmorska vi söker till vår Auroramottagning och kanske förlossningen?


På obstetriken, Akademiska sjukhuset fortsätter vi det arbete vi stakat ut vägen för och ser framåt mot en positiv, spännande och omfattande förändring i våra verksamheter. För att nå våra mål behöver vi bli fler barnmorskor som, precis som vi, vill bidra till en positiv upplevelse för de gravida och födande kvinnorna och vill vara med och stötta kvinnan hela vägen genom den antenatala vården, födandet och tiden därefter. Vi behöver också fortsätta ta om hand och på bästa sätt stötta de förlossningsrädda kvinnor som söker sig till vår Auroramottagning.

Vår obstetriska sektion omfattar antenatalvård, specialistmödravård, fosterdiagnostisk mottagning, Auroramottagning, förlossning, obstetrisk akutmottagning, induktionsmottagning och BB med medicinsk eftervård och BB på Väg med återbesöksmottagning och amningsmottagning.

Nu hoppas vi att du är den barnmorskor vi söker, och att du precis som vi tror på kvinnans kraft att föda och att du vill vara med i vår strävan ”En födande - en barnmorska” på vår förlossningsenhet. Vi erbjuder ett omväxlande arbete där du delar din tid mellan förslagsvis förlossningsenheten och Auroramottagningen. Denna tjänst ger dig möjlighet att få ett varierat arbete där du kan utvecklas och nyttja flera delar av din kompetens. I tjänsten ingår ett teamledar- och vårdutvecklingsuppdrag inom ramen för Auroraverksamheten. Har du andra önskemål och idéer om hur en kombinationstjänst skulle kunna se ut så diskuterar vi det gärna.

Ditt uppdrag


Arbete är förlagt på Auroramottagningen, samt förslagsvis förlossningsavdelningen. Vår förlossningsavdelning har tretton så kallade universalrum, varav två av rummen är nyrenoverade och utrustade med badkar. Auroramottagningen finns på de obstetriska mottagningar, vilket innebär ett nära samarbete med barnmorskor och läkare på specialistmödravården. Arbetet på Auroramottagningen innebär bla stödsamtal för förlossningsrädda, i vissa fall samtal med både traumatiserade och besvikna förlösta och partners där man behöver förmedla förtroende och tillit till hela vårdkedjan. Finns intresse så går tjänsten att kombinerat med uppdrag som teamledare med vårdutvecklingsuppdrag. Teamledaren fungerar som en länk mellan personal och ledning i verksamhetsfrågor. I uppdraget ingår bl a att utarbeta, implementera och uppdatera arbetsrutiner. Teamledaren ansvarar för och medverkar i fortbildningsarbetet på avdelningen, och planerar utbildnings-och planeringsdagar för enheten. För rätt person ges stora möjligheter att tillsammans med övriga kollegor utveckla verksamheten inom ramen för vårdutvecklingsuppdraget.

Dina kvalifikationer


Legitimerad barnmorska med minst tre års erfarenhet av arbete inom förlossningsvård, eftervård och/eller mödravård. Vi ser gärna att du har erfarenhet av stödsamtal för gravida och de som fött samt samtalsutbildning och KBT- utbildning steg1/basutbildning i psykoterapi.

Din kompetens


För att trivas hos oss behöver du ha förmåga att organisera och prioritera ditt arbete effektivt samt att ha ett serviceinriktat bemötande. Du har en inlyssnande förmåga och skapar trygghet och förtroende i dina möten med både patienter och kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, för oss är din personlighet lika viktig som din erfarenhet. Det viktiga för oss är att du tror på den gravida och födandes egen kraft och att du som barnmorska finns där som stöd, hela vägen.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning 80–100% med möjlighet att ingå i vår poängmodell med reducerad veckoarbetstid, utifrån schemaläggning. 40–50% av din tjänst är förlagd på Auroramottagningen.

Som medarbetare inom Region Uppsala har du möjligheten att använda vår interna friskvårdsanläggning Friskhuset. Där får du tillgång till gym, gruppträning, personlig träning, kurser, föreläsningar, fysioterapi, ergonomi, förflyttningsutbildning och massage.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef förlossningen Åsa Edström 072–2024516, 018–6172727
Avdelningschef Auroramottagningen/ obstetriska specialistmottagningarna Katarina Volgsten 072–1414984, 018-617 02 45
Fackliga företrädare för Vårdförbundet och barnmorskeförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.